Χρονόμετρο

  Καβάλα: Τέσσερις μετανάστες νεκροί σε τροχαίο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τέσσερις παράτυποι μετανάστες σκοτώθηκαν, αργά χθες το βράδυ, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Δημοτική Κοινότητα Νέα Περάμου του Δήμου Παγγαίου κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης.
  Ο οδηγός του οχήματος στο οποίο επέβαιναν δεν σταμάτησε σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας, αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και μπήκε στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης και ακολούθησε καταδίωξη. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει επιχείρησε να κρύψει το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, να μην υπολογίσει το μήκος του δρόμου και να πέσει σε γκρεμό.
  Από το τροχαίο σκοτώθηκαν τέσσερις επιβαίνοντας, ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τέσσερις με πιο ελαφρά τραύματα.
  Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, οχτώ μετανάστες που εισήλθαν λαθραία στη χώρα κι ένας διακινητής, ο οποίος ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν χαρτιά, από τα οποία προκύπτει ότι είχε αιτηθεί και είχε λάβει προσωρινό άσυλο, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανηκε σε ιδιοκτήτη από την Αθήνα πακιστανικής υπηκοότητας.
  Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Καβάλα και την Ελευθερούπολη, ενώ η επιχείρηση του απεγκλωβισμού όλων των επιβαινόντων διήρκεσε αρκετή ώρα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής.
  Οι άνδρες τους Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και της Συνοριοφυλακής διενεργούν προανάκριση για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια τους δυστυχήματος αλλά και να συλλέξουν πληροφορίες αναφορικά με τους επιβαίνοντες και τη μετακίνησή τους μέσα στη χώρα.

  ΑΠΕ ΜΠΕ


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.