Χρονόμετρο

  ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ: Στη Θεσσαλονίκη τίμησαν με αγώνες τον αδικοχαμένο Καβαλιώτη προπονητή, Κώστα Πεξαρά. Στην Καβάλα, η αδιαφορία των Αρχών περισσεύει

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Αία Θερμαϊκού, το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου, στην Περαία Θεσσαλονίκης, το κύπελλο τραμπολίνο Αίας Θερμαϊκού «Κώστας Πεξαράς». Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον προπονητή του Γυμναστικού Ομίλου Καβάλας, που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας αφήνοντας ένα τεράστιο δυσαναπλήρωτο κενό και την οικογένεια του τραμπολίνο φτωχότερη. Στο κύπελλο συμμετείχαν σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα που ήρθαν να τιμήσουν τον Κώστα Πεξαρά, έναν στυλοβάτη του αθλήματος που για 30 χρόνια υπηρετούσε με συνέπεια και αγάπη το άθλημα. Το παρών, φυσικά, έδωσε και ο Γ.Ο. Καβάλας με τους αθλητές του να σημειώνουν επιτυχίες σε όλες τις κατηγορίες που έλαβαν μέρος. Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου αφού συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές της χώρας καθώς αποτελούσε το τελευταίο τεστ πριν από το επερχόμενο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο που θα διεξαχθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις αρχές Απριλίου. Στην κατηγορία των ανδρών, που ήταν από τις πιο εντυπωσιακές της διοργάνωσης, αφού όλοι οι αθλητές παρουσίασαν προγράμματα με υψηλή τεχνική και μεγάλη δυσκολία, έλαβε μέρος και ο επίλεκτος αθλητής του Γ.Ο. Καβάλας, Σαββίδης Νίκος, πραγματοποιώντας  εξαιρετική εμφάνιση ενόψει της προετοιμασίας του για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

  Οι επιδόσεις των παιδιών του συλλόγου ήταν αξιέπαινες αν αναλογιστούμε τις πραγματικά δυσχερείς συνθήκες προπονήσεων, μιας και το τραμπολίνο, αν και είναι πλέον δημοφιλές άθλημα, είναι αρκετά παραγκωνισμένο χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από την πολιτεία. Μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη, βέβαια, θα περίμενε κάποιος ότι θα ήταν η στήριξη των τοπικών αρχών –Δήμου Καβάλας, Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης– σε έναν σύλλογο με επιτυχημένη πορεία 30 χρόνων. Μια πορεία που αναγνωρίστηκε με έμπρακτο τρόπο από τον αθλητικό κόσμο στην υπόλοιπη Ελλάδα που τίμησε τον σύλλογο και τον προπονητή, αλλά όχι από τους τοπικούς φορείς όπως θα ήταν αναμενόμενο. Πόσο μάλλον σε μία χρονική στιγμή μεγάλης απώλειας και αιφνίδιας αναγκαστικής ανασυγκρότησης. Εξάλλου θα έπρεπε να είναι καθήκον των Τοπικών Αρχών η στήριξη μιας τόσο αξιόλογης προσπάθειας που μέσα από τις αξίες του αθλητισμού επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στην πόλη μας.

  Παρ’ όλα τα εμπόδια, σε πείσμα της αδιαφορίας των ανθρώπων που μπορούν να σταθούν αρωγοί, και υπό το βάρος της πρόσφατης απώλειας του προπονητή τους, οι αθλητές του Γ.Ο. Καβάλας αγωνίστηκαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Μια ένδειξη αναγνώρισης και τιμής στον προπονητή τους, που τους έμαθε να αγωνίζονται απέναντι σε κάθε δυσκολία, όπως έκανε και ο ίδιος.

  Κατηγορία Ανδρών: Σαββίδης Νίκος 3η Θέση τραμπολίνο

  Κατηγορία 13-17 ετών: Στίλλο Ελεάνα 13η θέση τραμπολίνο, 8η θέση διπλό μίνι τραμπολίνο

  Κατηγορία 11-12 ετών: Ιώβη Στέλλα 23η θέση τραμπολίνο και 16η στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Καϊτατζής Παρασκευάς 9ος στο τραμπολίνο και 5ος στο διπλό μίνι τραμπολίνο

  Κατηγορία 9-10 ετών: Πυργιλή Μιχαέλα 6η θέση στο τραμπολίνο και 2η στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Λιόλιου Σταυρούλα 3η θέση στο τραμπολίνο και 3η στο διπλό μίνι τραμπολίνο

  Συγχρονισμένο τραμπολίνο: Ιώβη Στέλλα- Λιόλιου Σταυρούλα 7η θέση.

  Κατηγορία επίπεδο 1: Καψή Κατερίνα 1η θέση τραμπολίνο και 14η στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Μαλαξού Εβίτα 2η θέση στο τραμπολίνο και 2η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Αγιασώτη Δήμητρα 3η θέση τραμπολίνο και 5η θέση στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Νικολαΐδου Ουρανία 5η στο τραμπολίνο και 1η στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Μπιλικαΐδου Ζαχαρένια 7η στο τραμπολίνο και 10η στο διπλό μίνι τραμπολίνο, Καϊτατζή Όλια 4η θέση στο τραμπολίνο και 7η στο διπλό μίνι τραμπολίνο.

  Κατηγορία επίπεδο 3: Κουλούρη Φιλία 1η θέση στο τραμπολίνο και 1η στο διπλό μίνι τραμπολίνο.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.