Χρονόμετρο

  Καβάλα: Έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς – Τι πυροδότησε τη φωτιά!!!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ισχυρός εμπρηστικός μηχανισμός εξεράγει σήμερα το πρωί, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Καβάλα. Συγκεκριμένα γύρω στις 5.15 το πρωί, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, ύφασμα εμποτισμένο με άγνωστο εύφλεκτο υγρό υλικό και βεγγαλικό χειρός στην κεντρική είσοδο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Ομονοίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί θραύση στις τζαμαρίες της κεντρικής εισόδου και στη δεξιά βάση της αλουμινένιας πρόσοψης.

  Ανάλογη επίθεση με γκαζάκια είχε δεχθεί το συγκεκριμένο υποκατάστημα πριν από μερικούς μήνες.

  Σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας επισημαίνεται ότι “Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι, την 3-4-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο τραπεζικού υποκαταστήματος στην Καβάλα, με αποτέλεσμα από την εκδηλωθείσα πυρκαγιά να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτή. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας”.

   

  Ωστόσο, να σημειώσουμε ότι οι έρευνες στρέφονται προς τον αντιεξουσιαστικό καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογα χτυπήματα με σκοπό την διαμαρτυρία απέναντι στην πόλιτική των τραπεζών.

   

  peiraios (1) peiraios (2) peiraios (3)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.