Χρονόμετρο

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ – 100 κλήσεις σε δύο μέρες!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η απουσία της δημοτικής αστυνομίας όλο το προηγούμενο διάστημα από το κέντρο της πόλης αποδεικνύει περίτρανα ότι ο Έλληνας θέλει «μπαμπούλα» για να λειτουργεί νόμιμα. Αυτό διαπιστώνεται από τις συνολικά 100 κλήσεις που «έκοψε» τις πρώτες δύο μέρες  το τμήμα ελέγχου του δήμου Καβάλας για την ελεγχόμενη στάθμευση και τον έλεγχο σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχει το δικαίωμα να βεβαιώνει κλήσεις από τη Δευτέρα 10/2.

  Οι υπάλληλοι βεβαίωσαν παραβάσεις σε πενήντα συμπολίτες μας οδηγούς τη Δευτέρα κι άλλους τόσους την Τρίτη, αφού η έλλειψη σεβασμού και τήρησης των κανόνων στάθμευσης περισσεύει μετά την παύση της λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, αν και πολλοί οδηγοί έχουν εναρμονιστεί με τα νέα ήθη, έχοντας προμηθευτεί την απαραίτητη κάρτα στάθμευσης.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο πρώην αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας, Σάββας Εμφιετζής, «οι ελεγκτές διαπίστωσαν πλήθος παραβάσεων και διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι, οι οποίοι θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν είναι τιμωροί, ωστόσο πρέπει να γίνονται, ώστε να υπάρξει ποιότητα στην κίνηση μέσα στους πεζοδρόμους, καθώς και ανάλογη παιδεία, με τους ελεγκτές να υποχρεώνονται να επιβλέπουν και το έργο της Τροχαίας, αφού πολλοί είναι αυτοί που επιμένουν να παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ.

  Όπως σημείωσε ο κ. Εμφιετζής, σε σημάνσεις για παρκάρισμα μοτοσυκλετών, όπου θα εντοπίζεται αυτοκίνητο, το πρόστιμο θα είναι στα 40 ευρώ, ενώ για κάθε τροχοφόρο όχημα (μηχανάκι, αυτοκίνητο), που θα κυκλοφορεί εντός πεζόδρομου, το πρόστιμο θα είναι στα 200 ευρώ.

  Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω πρόστιμα, εφόσον δεν πληρωθούν στον δήμο, βεβαιώνονται στην εφορία.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.