Χρονόμετρο

  Παρέμβαση του Χριστόδουλου Τοψίδη για τη διάβρωση των ακτών

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, υπό την προεδρία του Προέδρου της, κυρίου Εμμανουήλ Κόνσολα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Διάβρωση ακτών – Μέθοδοι αντιμετώπισης – Θεσμικό πλαίσιο» συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

  Η Επιτροπή ασχολήθηκε με ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό το οποίο μελετά επισταμένα η επιστημονική κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα χρήζει παρεμβάσεων υπό μορφή έργων.

  Μεταξύ άλλων, ο κ. Τοψίδης στην τοποθέτησή του επεσήμανε την ανάγκη κατάρτισης ακτολογίου για τον καθορισμό ζωνών επικινδυνότητας αναλόγως με τον χαρακτήρα κάθε περιοχής καθώς επίσης και Παρατηρητήριο Ακτών, ενώ τόνισε το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εργάζεται στο συγκεκριμένο πεδίο, ενώ εξέφρασε και την πεποίθηση ότι τόσο η ΠΑΜΘ όσο και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας έχουν πρόθεση και διάθεση χρηματοδότησης σχετικών έργων.

  Συμπερασματικά ο κ. Τοψίδης προέταξε την ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του ζητήματος της Διάβρωσης των ακτών και υπό ένα πρίσμα συνισταμένης δυνάμεων από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση και την επιστημονική κοινότητα.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.