Χρονόμετρο

  Οι λόγοι που οδήγησαν σε παραίτηση την Κορίνα Πρασσά

  Δημοσιεύτηκε στις

  Υπάρχει μια κρίση που δοκιμάζει τις σχέσεις της δημάρχου με τους συνεργάτες της. Εδώ και λίγες ημέρες έχει υποβάλει την παραίτηση της η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσα για λόγους που άπτονται του μεγάλου θέματος της διαχείρισης των σκουπιδιών.

   

  Είναι γεγονός  ότι η αναβλητικότητα της διοίκησης του Κωστή Σιμιτσή ή η αδυναμία του να δώσει λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και ιδιαίτερα η επίλυση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την διαχείριση του ΧΥΤΑ έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

   

  Δεν θα αναφερθώ στα προβλήματα του ΧΥΤΑ που κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή, γιατί είναι μια βόμβα το θέμα από μόνο του και νομίζω ότι αν χρειαστεί να μιλήσει κάποιος αυτό το πρόσωπο θα είναι η κ. Τσανάκα.

   

   

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κ. Πρασσά τελεί υπό παραίτηση και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης ο οποίος θα παραλάβει και την «καυτή πατάτα». Το θέμα είναι ποιος θα είναι αυτός;

   

  Να προσθέσουμε στο σημείο αυτό ότι το ζητούμενο δεν είναι το ποιος θα φορτωθεί τις ευθύνες για τον ΧΥΤΑ, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την παραίτηση της κ. Πρασσά, αλλά το ποιος θα διαχειριστεί το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών από εδώ και πέρα.

   

  Ήδη έχει στηθεί ένας χορός συμφερόντων – βλέπετε είναι πάρα πολλά τα χρήματα που θα δαπανηθούν και η οσμή τους έχει προσελκύσει πολλούς – τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν κερδίσει σε κάποια σημεία και ετοιμάζονται για σύγκρουση.

  Πως θα μπορέσει η Δήμος Καβάλας να λειτουργήσει σε αυτό το πλαίσιο διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών, απέναντι στις λύσεις που παρουσιάζουν δήθεν ειδικοί και ειδήμονες, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα;  Θα βρει η κ. Τσανάκα ένα συνεργάτη να σηκώσει αυτό το βάρος ή θα επιλέξει να το πάρει και αυτός στις πλάτες της; Μεγάλο ζήτημα που απαιτεί εύστοχη λύση.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.