Χρονόμετρο

  Βαγγέλης Παππάς: Η πόλη δεν διορθώνεται με τη λογική των ψήφων και της εξυπηρέτησης συμφερόντων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για άμεση λύση του προβλήματος προσβασιμότητας στην Παναγία με την τοποθέτηση είτε κυλιόμενης σκάλας, είτε ανελκυστήρα, δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με μέλη του συλλόγου κατοίκων «Το Κάστρο».

  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης απαρίθμησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά κάτοικοι κι επισκέπτες της παλιάς πόλης, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα από αυτά ανακόπτουν την αναβάθμιση της περιοχής για την οποία όλοι ομολογούν ότι αποτελεί ορόσημο για το δήμο στον τομέα του τουρισμού, ζητώντας να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια λόγων και πράξεων.

  Ειδικότερα για το κυκλοφοριακό είπε ότι προκειμένου να υπάρξει κοινά αποδεκτή λύση δεν μπορούν να αποφευχθούν συγκρούσεις με συμφέροντα που θίγονται, κάτι που αποτέλεσε και ανασταλτικό παράγοντα σε όλες τις προηγούμενες απόπειρες εξομάλυνσης της κατάστασης.

  Άλλα ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του συλλόγου είναι τα δεκάδες εγκαταλειμμένα σπίτια που αποτελούν εστίες μόλυνσης και παράγοντες επικινδυνότητας στο ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς, η επέκταση του παραδοσιακού φωτισμού πέρα από τους κεντρικούς δρόμους, η συνέχιση των προγραμμάτων αναπαλαίωσης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την ξενάγηση των τουριστών από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, τα οποία πολλές φορές αλλοιώνουν κατάφορα τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

  «Είμαστε εδώ με την πρόθεση να συγκρουστούμε και θα το κάνουμε, αφού η πόλη δεν διορθώνεται με τη λογική των ψήφων και της εξυπηρέτησης μεμονωμένων συμφερόντων», δήλωσε ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» τονίζοντας ότι «όλα είναι θέμα αποφασιστικότητας και θέλουμε το Σύλλογο να είναι δίπλα μας. Η καρδιά του δήμου για την επόμενη πεντηκονταετία χτυπάει στην Παναγία, η οποία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προτάσεις που καταθέτουμε για τον τουρισμό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα δήμο που θα αποκτήσει έσοδα ικανά να τον βοηθήσουν στη δημιουργία επιπλέον παρεμβάσεων και υποδομών πάντα με γνώμονα το κοινό καλό».

  Ο κ. Παππάς ανέλυσε την πρόταση «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» που συνδέεται με το μεγάλο στόχο να γίνει η Καβάλα πόλη εκκίνησης κρουαζιέρας και τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσει η τοπική οικονομία.

  Δεσμεύθηκε για άμεση διευθέτηση της πρόσβασης είτε με κυλιόμενες σκάλες είτε με ανελκυστήρα και ανακοίνωσε την πρόθεσή του για τη σύσταση Οργανισμού ο οποίος θα στελεχώνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν επακριβώς τις ανάγκες της περιοχής.

  «Μόνο μέσα από τη σύγκρουση θα κάνουμε την Παναγία πιο λειτουργική», είπε ο επικεφαλής της ΚΑΠ, μίλησε για επαναφορά του πετυχημένου Cosmopolis και την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τις οποίες ζήτησε την συμπαράσταση του Συλλόγου.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παππάς έγινε δέκτης της έντονης αγανάκτησης των κατοίκων, τόσο για την κωλυσιεργία όσο και για τη μορφή των έργων που εκτελούνται, τα οποία δε θα εξυπηρετήσουν καθόλου τη λειτουργία και την κυκλοφοριακή αποφόρτιση της περιοχής. Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι έχουν στη διάθεσή τους, πλήθος υπογραφών σε κείμενο διαμαρτυρίας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.