Χρονόμετρο

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Ο κόσμος πρέπει να ενισχύσει την ομάδα»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο άλλοτε μπόμπερ του ΑΟΚ μιλάει για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, σχολιάζει το θέμα με τις πράσινες φανέλες, αλλά ρίχνει και τα βέλη του σε όσους γυρίζουν την πλάτη στην ομάδα

  Υπομονή, σκληρή δουλειά και στήριξη από τον κόσμο ζητά ο πρώην άσος και εμβληματική φιγούρα του ΑΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο «Χ» για τις εμφανίσεις της ομάδας κατά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

  Ο «Ράμπο» δε δίστασε να υψώσει ασπίδα προστασίας υπέρ των παικτών, που πέρασαν από χίλια κύματα, όπως είπε, μέχρι να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό, ενώ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του συνόλου των φίλων της ομάδας, που ναι μεν αποδοκιμάζουν την επιλογή της διοίκησης να αγωνιστεί με πράσινα στην Καρδίτσα, αλλά απουσιάζουν από τις κερκίδες του γηπέδου τα τελευταία χρόνια.

   

  Δεδομένων των δυσκολιών που έχει περάσει η ομάδα μέχρι σήμερα, πως βλέπεις την πορεία της στις τρεις πρώτες αγωνιστικές;

  «Όπως ακριβώς το είπατε. Δεδομένων των δυσκολιών… Για μένα και μόνο που συμμετέχει ο ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ τόσες ιστορικές ομάδες έχουν πάρει την κατηφόρα για χαμηλότερες κατηγορίες, είναι μεγάλη επιτυχία. Αυτό πολλοί το ξεχνάνε. Ξεχνάνε τι έχει συμβεί. Μέχρι την τελευταία στιγμή δε γνωρίζαμε τι θα γίνει με το διοικητικό συμβούλιο, με το έμψυχο υλικό, με τον προπονητή. Σήμερα, παρουσιάζεται ένα σύνολο που μας τιμάει και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ασχολούνται σήμερα με την ΠΑΕ Καβάλα. Από κει και πέρα, το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε με μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή και στη συνέχεια, χάσαμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια με 1-0, δηλαδή στις λεπτομέρειες. Σίγουρα, δεν είναι ότι καλύτερο θα επιθυμούσαμε όλοι μας, αλλά δεν πρέπει να φέρνουμε και την καταστροφή».

   

  Ως επιθετικός, βλέπεις πρόβλημα στο εύκολο γκολ, μια και η ομάδα δημιουργεί, αλλά δεν σκοράρει στα ματς με Ζάκυνθο και Καρδίτσα;

  «Δεν μπορείς να μιλήσεις για επιθετικό πρόβλημα μέσα σε τρία παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο μακριά από το σπίτι σου. Η ομάδα δε σκόραρε, αλλά θέλει πίστωση χρόνου και υπομονή, ώστε να αναπτύξει μια δική της φιλοσοφία, έναν τρόπο παιχνιδιού, που θα της επιτρέψει να έχει και καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερες εμφανίσεις. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάνει υπέρβαση με την παρουσία της».

   

   

  Η διοίκηση έβαλε ψηλά τον πήχη, κάνοντας λόγο για άνοδο, παρά τις δυσκολίες που ανέφερες. Κατά πόσο είναι αυτό εφικτό;

  «Όταν καθορίζεις τους στόχους σου, κάποιες φορές βασίζεσαι σε αυτό καθαυτό, παρά τις δυσκολίες. Όντως, τα πράγματα έγιναν βιαστικά και σίγουρα υστερούμε σε κάποια σημεία, όμως οι στόχοι πρέπει να είναι μεγαλεπήβολοι. Δεν υπάρχουν μεγάλα φαβορί στην κατηγορία. Αυτό που ζητάει η Football League είναι μια διοίκηση που να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, έναν προπονητή που να ξέρει την κατηγορία και να εκμεταλλεύεται το έμψυχο υλικό. Όσο για το έμψυχο υλικό, αυτοί ήταν οι περισσότερο χαμένοι από το διοικητικό σίριαλ και ότι έγινε με τους προπονητές. Οι παίκτες του ΑΟΚ πέρασαν από χίλια κύματα μέχρι να μπουν στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ουτοπία οι υψηλοί στόχοι, μέσα όμως από μια διαδικασία σκληρής δουλειάς, υπομονής και στήριξης όχι μόνο στα λόγια, αλλά με δυναμική παρουσία στο γήπεδο κάθε Κυριακή».

   

  Κόσμος που μάλλον είναι απών μέχρι σήμερα. Αλήθεια, την ιστορία και τον ντόρο που ξέσπασε με τις πράσινες φανέλες πως τον σχολιάζεις;

  «Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος λείπει. Επειδή παρακολούθησα με λεπτομέρειες την ιστορία της πράσινης φανέλας, θεωρώ ότι η υποκρισία περισσεύει σ’ αυτήν την πόλη. Διατυμπανίζουμε όλοι ότι προσβλήθηκε η ιστορία του ΑΟΚ που έπαιξε με τα πράσινα, όμως δε διατυμπανίζουμε πόσο περισσότερο θα εξευτελίζονταν, εφόσον η ομάδα δεν κατέβαινε στο πρωτάθλημα ή όταν παίζει τις Κυριακές μεταξύ συγγενών και φίλων. Η ιστορία είναι μία ή άλλη. Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τη βλέπει κανείς. Δεν ξέρω ούτε τον κ. Τσάκα ούτε την προηγούμενη διοίκηση του κ. Τσοκτουρίδη. Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι δε μένουμε στην ουσία, δεν επικροτούμε προσπάθειες ανθρώπων που εμπεριέχουν κόπους, χρήμα, έκθεση στη δημόσια κριτική και απλά αρκούμαστε στην πρόχειρη, για να μην πω κακόβουλη και επιφανειακή κριτική. Δεν είναι ψέματα ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη ούτε μια χορηγία από καβαλιώτικη επιχείρηση προς την ομάδα. Αυτό λέει πολλά περισσότερα από την πράσινη φανέλα».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.