Χρονόμετρο

  «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ» ΚΑΒΑΛΑΣ: Υποψήφιο για βράβευση και ζητάει την δική μας ψήφο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δ. Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» (www.kavalagreece.gr), στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, υλοποιεί από το 2014 έως σήμερα στην πόλη της Καβάλας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα την εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Πανεπιστήμιο Παιδιών» (www.kidsuniversity.gr).

  Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» είναι μια σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών παρουσιάσεων και εργαστηρίων για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κατάλληλα προσαρμοσμένες στο ηλικιακό τους επίπεδο χωρίς να αλλοιώνεται η επιστημονική διάσταση του αντικειμένου.

  Στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, διαφαίνεται η ανάγκη για απόκτηση υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης, ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των παιδιών, την έκφραση και κατανόηση της διαφορετικότητας, την ενθάρρυνση της συμμετοχής, την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθήσουν τον ταχύ ρυθμό των τεχνολογικών αλλαγών, να προσαρμόζεται και να αναπροσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα δεδομένα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

  Η ανάγκη αυτή αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετεχόντων σε τέτοιου είδους δράσεις και την υψηλή ζήτηση που έχουν στο «Πανεπιστήμιο Παιδιών» και στο ότι τα ίδια τα παιδιά του «Πανεπιστημίου Παιδιών» προτείνουν δράσεις με τέτοιο περιεχόμενο. Η αποτελεσματικότητα των διαδραστικών βιωματικών δράσεων και της άτυπης εκπαίδευσης, που πρεσβεύει το Πανεπιστήμιο Παιδιών» από το 2014 έως σήμερα είναι τα 3.034 παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις του Πανεπιστημίου Παιδιών».

  Στο πλαίσιο του κοινωνικού διάλογου του θεσμού BRAVO 2019 (https://bravo.sustainablegreece2020.com), τον μεγαλύτερο κοινωνικό διάλογο για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από ΦΟΡΕΙΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχει στόχο την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

  Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι υποψήφιο! Μεταβείτε στην διαδρομή:

  https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting?a=0&b=2 και βρείτε το «Πανεπιστήμιο Παιδιών».

  Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε και ολοκληρώνεται στις 28 Νοεμβρίου!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.