Χρονόμετρο

    ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους

    Δημοσιεύτηκε στις

    Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας με τις επιλογές τους, που αποσκοπούν στην αποφυγή του κόστους λήψης μέτρων, και την εσκεμμένα λανθασμένη αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών της παιδείας και της κοινωνίας, σε συνδυασμό με τις αστοχίες, τις παλινωδίες και τους λανθασμένους χειρισμούς τους, δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων σε καθεστώς πανδημίας και δημιούργησαν κλίμα ανασφάλειας στην εκπαιδευτική κοινότητα και κατ’επέκταση στο σύνολο της κοινωνίας.

     

    Η  Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας

    και ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας,

    υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης,

    καλούμε

    την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς), την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Καβάλας, το Σωματείο Καθαριστριών Σχολείων και τους πολίτες της Καβάλας

    σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο,

    την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020, με τρίωρη στάση εργασίας

    και συγκέντρωση στις12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καπνεργάτη.

     

    Διεκδικούμε:

    1. Μείωση του αριθμού των μαθητών μέχρι 15 άτομα ανά τμήμα, για να εξασφαλιστεί η προβλεπόμενη από τις υγειονομικές αρχές αποστασιοποίηση.

     

    1. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, για τον σχολαστικό καθαρισμό των σχολικών μονάδων σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους.

     

    1. Αύξηση του αριθμού των σχολικών λεωφορείων για την αποφυγή του συνωστισμού και τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης.

     

    1. Πρόσληψη μόνιμων σχολικών νοσηλευτών για τη συστηματική υγειονομική φροντίδα των μαθητών και τη διαχείριση περιστατικών Covid 19.

     

    1. Δωρεάν τεστ για τον Covid 19 σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

     

    1. Πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των υπαρχόντων κενών (στις τάξεις Γενικής Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και στις Τάξεις Υποδοχής), αλλά και των νέων κενών που θα δημιουργηθούν με τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

     

    1. Επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών, στην αξιοποίηση τεχνολογικών εκπαιδευτικών εργαλείων και νέων διδακτικών μεθόδων και εξασφάλιση τεχνολογικού εξοπλισμού για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να είναι ποιοτική η στήριξη της αποκλειστικά εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εάν και εφ’ όσον αυτή κριθεί απαραίτητη σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας.

    Αγωνιζόμαστε για

    ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΣΦΑΛΗ και ΠΛΗΡΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


    Δημοσιεύτηκε στις

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.