Χρονόμετρο

  ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ: Ψήφος δημοψηφίσματος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Άρθρο της υποψήφιας ευρωβουλευτή

  Ελένης Παναγιωταρέα

   

  Βρισκόμαστε εξήντα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Ορισμένοι συμπολίτες  μας νομίζουν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστες  και άλλοι νομίζουν ότι το ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή έχει  τοπικό χαρακτήρα και δεν αφορά στην Επικράτεια.    Αυτή είναι η στρατηγική της  κυβέρνησης Τσίπρα  για τις ευρωεκλογές. Έχει επιβάλλει γενική συσκότιση.

   

  Η θλιβερή περίπτωση της Μυρσίνης Λοϊζου τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τον προπαγανδιστικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, κάνοντας  σκουπίδι το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα.  Ισως, λοιπόν, εξαναγκαστεί  τώρα το Μαξίμου  να ασχοληθεί  με τις ευρωεκλογές, επιχειρώντας να αλλάξει τις εντυπώσεις. Πρέπει να περιμένουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα  περιλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο πρώτα ονόματα  από την κυβέρνησή του. Είναι ο τρόπος για να  “αποσυμπιεστεί» η ενόχληση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την χρησιμοποίηση Κουντουρά, Δανέλη και  ετερόκλητων υποψηφιότητων που δήθεν υπηρετούν το αφήγημα της κεντροαριστεράς.

   

  Το Μαξίμου, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εθνικές εκλογές υπολογίζει στην παραδοσιακά χαλαρή ψήφο για την ευρωκάλπη. Η ψήφος όμως δεν πρέπει αυτή τη φορά να είναι χαλαρή. Οι συγκεκριμένες Ευρωεκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μέλλον στο οποίο θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την ισότιμη συνεργασία με τους εταίρους μας. Απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ένδεια προσώπων και πολιτικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τον τόνο επιλέγοντας πρόσωπα που μπορούν να είναι χρήσιμα και αποτελεσματικά. Έχει σχέδιο για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και για την πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση. Ταυτόχρονα, οι ευρωεκλογές για τη ΝΔ έχουν δημοψηφικό χαρακτήρα. Είναι η ευκαιρία όλων να πουν τέλος στις τετραετείς μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, με κορυφαίες την παράδοση του εθνικού μας πλούτου για τα επόμενα 99 χρόνια και την αποδοχή των υψηλών πλεονασμάτων που υποσκάπτουν τις μακροχρόνιες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας.

  Είναι σημαντικό οι πολίτες να μην ξεχάσουν ποιος φόρτωσε τη χώρα με 29 νέους φόρους που δημεύουν το εισόδημα τους και ποιος το προσφέρει εν είδει επιδομάτων στην εκλογική πελατεία του.  Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που πριμοδοτούν την ανεργία και εξουθενώνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσουν την επενδυτική άπνοια και την απουσία καλών και ποιοτικών δουλειών που αυτή προκαλεί παρά τις σοβαρές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα παραμένει “ειδική περίπτωση”, καθώς είναι η μόνη χώρα από αυτές που υλοποίησαν προγράμματα προσαρμογής που παραμένει σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

   

  Οι επερχόμενες ευρωεκλογές   είναι το πρόκριμα των εθνικών εκλογών.  Στάθηκε τυχερός ο Αλέξης Τσίπρας που στη τετραετία της διακυβέρνησής του δεν αναγκάστηκε να μετρηθεί  η πανελλήνια απελπισία που προκαλείται  από  την συνεχιζόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας του Έλληνα.  Τώρα προστέθηκε και   η εθνική οργή. Η πρόχειρη διαπραγμάτευση των εθνικών θεμάτων όπως αποτυπώθηκε στην συμφωνία των Πρεσπών εκχώρησε, μεταξύ άλλων, την αποκλειστική χρήση της μακεδονικής ταυτότητας προσβάλλοντας βάναυσα μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Οι επιπτώσεις της κακής αυτής συμφωνίας ήδη δημιουργούν προβλήματα στις μακεδονικές επιχειρήσεις και όχι μόνον.Η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από την διακυβέρνηση είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των εθνικών συμφερόντων. Η ψήφος μας στις ευρωεκλογές  είναι ψήφος δημοψηφίσματος.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.