Χρονόμετρο

  Oλοκληρώθηκαν η 3η και 4η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών», του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν η 3η και 4η θεματική δράση του «Πανεπιστημίου Παιδιών», του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια». Η 3η θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκε στις 27 – 28 Ιανουαρίου 2018 με τίτλο «Σσσσσς….Κάτι ζωντανεύει στις παλιές καπναποθήκες» και η 4η στις 10 Φεβρουαρίου με τίτλο: «Πειράματα φυσικής απειλούν την πόλη! Σώστε την!»

  Η 3η θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκε στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, όπου 100 μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, έμαθαν τις τεχνικές του animation, θέτοντας τη δική τους άποψη για το πώς θα ήθελαν να ξαναζωντανέψουν τις παλιές καπναποθήκες της πόλης μας, προσθέτοντας ακόμη μία σφραγίδα στο «Διαβατήριο της Γνώσης» τους.

  Τι είναι όμως το animation; Είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες ή θέσεις ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει επειδή το μάτι μπορεί να διατηρήσει μια εικόνα μόνο για 1/12 του δευτερολέπτου. Η θεματική ενότητα υλοποιήθηκε από τον βραβευμένο media artist και animator κ. Αλεξιάδη Μπάμπη, ο οποίος χρησιμοποίησε τις τεχνικές του animation – stop-kare, stop motion – αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

  Η Δημωφέλεια ευχαριστεί τους εθελοντές, Εύη Παπαβέργου δημιουργό εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Αναστασία Σκιπετάρη, αρχιτέκτων και τον Μιχάλη Τουμανίδη, γραφίστα και Ιορδάνη Καλαϊτζίδη, εμψυχωτή παιδικών εκδηλώσεων, που με μεγάλη χαρά προσέφεραν την βοήθειά τους συμβάλλοντας έτσι στην άριστη διεξαγωγή των δράσεων.

  Η 4η θεματική ενότητα με τίτλο: «Πειράματα φυσικής απειλούν την πόλη! Σώστε την!», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας» με 160 «ηλεκτρισμένους» συμμετέχοντες να γνωρίζουν τον θαυμαστό κόσμο της Φυσικής μέσα από τα πειράματα ηλεκτρισμού και είναι πλέον έτοιμοι να «σώσουν την Καβάλα»!

  Η θεματική αυτή ενότητα πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) – Παράρτημα Καβάλας.

  Ευχαριστούμε τον Δ/ντη της Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Α. Βαγενά και τους καθηγητές Φυσικής, κ. Λίτσα Καρπόζηλου, κ. Μαρία Τζούμα, κ. Γερακάκη Γεωργία, κ. Ελβατζόγλου Θεόδωρο, τον υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Καβάλας κ. Ι. Ζηλιαχωβινό Ιωάννη για την εξαιρετική, για ακόμα μια χρονιά, συνεργασία μαζί τους.

  Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ευχαριστεί όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις θεματικές αυτές ενότητες αλλά και τους γονείς για την σημαντική υποστήριξή τους.

  Η επόμενη θεματική ενότητα «Ο μικρός τουρίστας. Μια βαλίτσα ταξιδεύει…στην Καβάλα», το καινοτόμο αυτό βιωματικό εργαστήρι τουριστικής εκπαίδευσης για τα παιδιά, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η θεματική ενότητα θα πραγματοποιηθεί στις 02, 03 & 04 Μαρτίου στο κέντρο της πόλης και στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας. Η παραπάνω θεματική ενότητα υλοποιείται με την υποστήριξη του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Σουηδικού Σπιτιού Καβάλας.

  Το «Πανεπιστήμιο Παιδιών» του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» συνεχίζει τη δράση του για τέταρτη χρονιά, με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.