Χρονόμετρο

  «Πετιούνται εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά λαϊκών οικογενειών»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας από το ΠΑ.Μ.Ε. εκπαιδευτικών για τα προβλήματα με συγχωνεύσεις σχολείων και τράπεζα θεμάτων

   

  Παράσταση διαμαρτυρίας, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, καθώς και για την καθιέρωση της «τράπεζας θεμάτων» στη διαδικασία των εξετάσεων, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13/6) στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τα μέλη του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών Καβάλας.

  «Τα ζητήματα της εκπαίδευσης αφορούν όλη την εργατική τάξη και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα οποία, όσο περνά ο καιρός, δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης», ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών Καβάλας ο Αχιλλέας Καπετάνιος, για να συμπληρώσει ότι «η διαμαρτυρία γίνεται κατά του κλεισίματος σχολείων και των συγχωνεύσεων, όπως για παράδειγμα της συγχώνευσης του γυμνασίου Κρυονερίου με αυτό του Αμυγδαλεώνα, αλλά και αρκετών δημοτικών που είτε συγχωνεύονται είτε κλείνουν ή ακόμη υποβαθμίζονται. Σχετικά με την τράπεζα θεμάτων, είδαμε τι έπαθαν οι μαθητές με τα θέματα που ήταν δύσκολα και περίεργα και είναι ακόμη ένας λόγος γι’ αυτήν τη διαμαρτυρία».

  Ο Αχ. Καπετάνιος υπογράμμισε ότι όλα τα παραπάνω εκπορεύονται από την κυβερνητική πολιτική με τις ευλογίες της Ε.Ε. και ότι διαρκώς ανοίγουν καινούργια μέτωπα, όπως τα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών, με αποτέλεσμα «τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να πετιούνται έξω από την γενική μόρφωση και να οδηγηθούν σε μια ψευτοκατάρτιση και ειδίκευση, προκειμένου να είναι το αυριανό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις. Καλούμε όλη την εργατική τάξη της Καβάλας, να ενωθεί με αυτήν της Ελλάδας και να βάλουμε ένα φρένο στα μέτρα που ήρθαν και σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο, γιατί έτσι θα αντισταθούμε στα περί νέου λυκείου και νέου σχολείου», κατέληξε ο Αχ. Καπετάνιος.

  Δηλώσεις έκανε και το μέλος του ΠΑ.Μ.Ε., Βασίλης Ποιμενίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «υποβαθμίζονται σχολεία και της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτό είναι δεδομένο. Όλα αυτά αποτελούν κεντρική επιλογή και σκοπό έχουν να χτυπήσουν τη δημόσια μόρφωση των παιδιών. Η τράπεζα θεμάτων σκοπό έχει να πλήξει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να χάσουν τα λύκεια τον όποιο μορφωτικά χαρακτήρα είχαν και να τον μετατρέψουν σε προγυμναστήρια για συνεχόμενες εξετάσεις».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.