Χρονόμετρο

  Όλοι στο πλευρό του Νότη Τσίλη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τουρνουά παλαιμάχων στο «Ανθή Καραγιάννη» στις 14 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των ΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΑΟΞ/Skoda Ξάνθης και Νέστου Χρυσούπολης

   

  Τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων για την οικονομική στήριξη του νεαρού Νότη Τσίλη διοργανώνει ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟΚ στις 14 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο «Ανθή Καραγιάννη», με καλεσμένες τις αντίστοιχες ομάδες του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, της SkodaΞάνθης-ΑΟΞ και του Νέστου Χρυσούπολης.

  Όπως είναι γνωστό, ο Νότης Τσίλης παρασύρθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Μαΐου από διερχόμενο όχημα στην περιοχή του Χαϊδευτού, με τον οδηγό να εγκαταλείπει τον νεαρό αιμόφυρτο και σοβαρά τραυματισμένο στο οδόστρωμα, ο οποίος μεταφέρθηκε με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, καθώς δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τις πρώτες βοήθειες και τους γιατρούς να αναγκάζονται να ακρωτηριάσουν δύο φορές το ένα από τα δύο πόδια του 19χρονου.

  Στο πλαίσιο του τουρνουά, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους εκπροσώπους των τεσσάρων συλλόγων παλαιμάχων στην αίθουσα Τύπου του «Ανθή Καραγιάννη», οι οποίοι κάλεσαν τον κόσμο από όλη την Καβάλα, αλλά και τη γειτονική Ξάνθη να παραβρεθούν στις 14 Ιουλίου στις κερκίδες, στηρίζοντας τον νεαρό Νότη και την οικογένειά του, καθώς τα έξοδα της νοσηλείας, αλλά και για την απόκτηση ενός τεχνητού μέλους είναι δυσβάσταχτα.

  Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων ΑΟΚ, Σίμος Ανθουλάκης, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να δώσει μαζικό «παρών» στο «Ανθή Καραγιάννη», βοηθώντας τον νεαρό Νότη να σταθεί ξανά όρθιος στα πόδια του.

  Ο εκπρόσωπος των Βετεράνων του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, ανέφερε ότι μόλις έγινε η πρόσκληση από τους Παλαιμάχους του ΑΟΚ, αμέσως έγινε δεκτή με ευχαρίστηση η συμμετοχή τους, καθώς οι Βετεράνοι του ΠΑΟΚ αγωνίζονται μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ ευχήθηκε το τουρνουά να σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ώστε να ενισχυθεί με ένα σεβαστό ποσό η οικογένεια Τσίλη.

  Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η αποστολή του ΠΑΟΚ θα παραβρεθεί στην Καβάλα με όλα τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, από τον πιο μεγάλο σε ηλικία έως τους παίκτες που πρόσφατα κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τους (Κούδας, Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Ζαγοράκης, Βρύζας, Γεωργιάδης κ.α.).

  Συγκινημένος και σχεδόν βουρκωμένος ο πρόεδρος των Παλαιμάχων ΑΟΞ / SkodaΞάνθης, Χριστόφορος Διαμαντής, δήλωσε ότι είναι λυπηρό για ένα νέο παιδί να βιώνει μια τέτοια περιπέτεια, με την ιστορία του Νότη να συγκινεί τον ξανθιώτικο σύλλογο, ο οποίος θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του για να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό, που θα ανακουφίσει τον 19χρονο και την οικογένειά του.

  Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Νέστου, Γιάννης Καγιάς, έκανε παράκληση στον κόσμο των δύο νομών, Καβάλας και Ξάνθης, να δώσει βροντερό «παρών» στο τουρνουά παλαιμάχων, ώστε να στηριχτεί και ψυχολογικά, αλλά και οικονομικά η οικογένεια Τσίλη.

  Τέλος, ο πατέρας του νεαρού Νότη, Γιώργος Τσίλης, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των τεσσάρων συλλόγων για τις πρωτοβουλίες τους, που συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο για την χρονοβόρα και δύσκολη αποκατάσταση του 19χρονου γιου του (έχει σπάσει η λεκάνη του σε τέσσερα σημεία και του έγιναν δύο αναγκαστικές ακρωτηριάσεις στο πόδι, με τον νεαρό να είναι από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ξανά στο σπίτι του, έπειτα από νοσηλεία στον «Άγιο Λουκά»). Ανέφερε ακόμη ότι είναι συγκινητική η συμπαράσταση του απλού κόσμου, που προσφέρει από το υστέρημά του στον λογαριασμό, που έχει ανοίξει στην Τράπεζα Πειραιώς (6779120046623).

  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 2 ευρώ, τα οποία θα διατίθενται από τα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ Κακακλή (Σούγελο), Μελελούδη (Ομονοίας), Μαδέσης (Βενιζέλου) και Γκοράνης (Μητροπολίτου Χρυσοστόμου), καθώς και την Μπουγάτσα «Αχιλλέας» (Βενιζέλου).

  Τον προσεχή Σεπτέμβρη η ομάδα δημοσιογράφων Καβάλας θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την αντίστοιχη των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Μασούτης», με τα έσοδα να διατίθενται στην οικογένεια του νεαρού Νότη.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 1

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.