Χρονόμετρο

  Επίσκεψη στα οχυρά της Παλιάς Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, με τις οικογένειες τους και με επικεφαλής τον πρόεδρος τους Αθανάσιο Αθανασίου, επισκέφτηκαν την Κυριακή το πρωί, τα υψώματα νότια της Παλιάς Καβάλας, προκειμένου να γνωρίσουν τα οχυρά της Καβάλας που χρονολογούνται από το 1914. Ξεναγός και οδηγός σε αυτή την εξόρμηση ο δικηγόρος, μέλος της διοίκησης του συλλόγου και εξαιρετικός φιλίστωρ της τοπικής ιστορίας Θεόδωρος Δημοσθένους Λυμπεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία της περιοχής με τα μεταλλεία χρυσού που έδωσαν για αιώνες, από την αρχαιότητα μέχρι του ρωμαϊκούς χρόνους, χιλιάδες κιλά του πολύτιμου μετάλλου, αλλά και στην σύγχρονη ιστορία με τα οχυρά που κατασκευάστηκαν το 1914 παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  ΟΧΥΡΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ (59) (1203 x 902)

   

  Παρόντες και τακτικοί συνοδοιπόροι του κ. Λυμπεράκη στις εξορμήσεις στις εξοχές της Καβάλας, ο Στέλιος Βαρυπάτης και ο εκδότης του «Χ» Θεόδωρος Σπανέλης. Μάλιστα ο κ. Βαρυπάτης έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για τα έργα οχύρωσης της Καβάλας καθώς έχει συγγράψει σχετικά άρθρα τόσο για το «Χ» όσο και σε εξειδικευμένα περιοδικά.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.