Χρονόμετρο

  Από τους δολοφόνους του Παγγαίου, στην μικρή Μαρία

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην αρχή ήταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα που προσέφερε υλικό στα διεθνή ΜΜΕ, για σχόλια. Οι απεργίες, οι αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος, οι άστεγοι, τα συσσίτια, η Χρυσή Αυγή, οι μετανάστες, τα πολιτικά σκάνδαλα, οι προπηλακισμοί πολιτικών, ήταν μερικά από τα θέματα – αφορμές για να μας αφιερώνουν στήλες και πρωτοσέλιδα τα διεθνή ΜΜΕ. Τον τελευταίο καιρό, η θεματολογία εμπλουτίζεται… σε περίοπτη θέση οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου που συνεχίζουν να αμείβονται αν και φυλακισμένοι και εσχάτως η μικρή Μαρία από τον καταυλισμό των Ρομά, στην Θεσσαλία. Ξαφνικά όλη η Ελλάδα και όλος ο πλανήτης έμαθε ότι στην Ελλάδα γίνεται εμπόριο παιδιών και ότι οι Ρομά έχουν σημαντικό ρόλο σε αυτά τα κυκλώματα. Δεν μας είπαν όμως – ακόμη τουλάχιστον – ότι οι Ρομά δεν τα κάνουν μόνοι τους όλα αυτά, έχουν και συνεργούς, μαιευτήρες, δημοτικούς υπαλλήλους κ.α.

   

  Ας μην βιαζόμαστε, ίσως βγουν τις επόμενες ημέρες και άλλα, για να υπάρχει υλικό να συντηρείται το θέμα στις πρώτες σελίδες, των διεθνών ΜΜΕ, όπως συνέβη και στην ηλεκτρονική έκδοση της USA TODAY όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Τι συμπέρασμα βγαίνει απ’ όλα αυτά; Μα φυσικά ότι το ρεζιλίκι μας δεν έχει τέλος…


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.