Χρονόμετρο

  Στο Δήμο Παγγαίου πρόσκληση για το “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο”

  Δημοσιεύτηκε στις

  Να αφεθούμε στη μαγεία των Χριστουγέννων επισκεπτόμενοι το “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο” ήταν το σύνθημα στην παρουσίαση των εκδηλώσεων που διοργανώνει, το δεκαήμερο από τις 20-30 Δεκεμβρίου,  ο Δήμος Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.

  Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Παγγαίου Αποστολία Δημητρακούδη αναφέρθηκε. κατά την διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας, στο δίλημμα της νέας δημοτικής αρχής για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων καθώς όπως σημείωσε: “Είναι πολλά τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά όμως αποφασίσαμε πως πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουν. Θα απασχοληθούν μικρά παιδιά, θα χαμογελάσουν, θα μεταδώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας”.

  Η κ. Δημητρακούδη ανέλυσε στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο” λέγοντας: “Χωρίζεται σε τρία μέρα, σε δράσεις απασχόλησης των παιδιών, σε προβολή των συλλόγων του δήμου μας, σε βραδιές με ζωντανή μουσική, με Dj και σχήματα από το δήμο Παγγαίου και τη γύρω περιοχή”.

  Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παγγαίου, Όλγα Αμπατζιά, είπε με τη σειρά της: “Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας θα συμμετέχουν με χορευτικά τμήματα, θα υπάρχουν δράσεις που αφορούν σε δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Δεν επιλέξαμε μεγάλο όνομα για τις μουσικές παραστάσεις αλλά τοπικά συγκροτήματα από το δήμο και τη γύρω περιοχή.

   

  Τι περιλαμβάνει

   

   

  Η έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Ονείρου, όπως συμπλήρωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Δημητρακούδη, θα γίνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου με πορεία όλων των συμμετεχόντων στη κεντρική οδό με κατεύθυνση το χώρο των εκδηλώσεων, και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον dj Γιώργο Τσαλίκη. Είπε στη συνέχεια: “Στις 21/12 είναι προγραμματισμένη Ρεμπέτικη βραδιά με το σχήμα “ΠΕΡΙΞ”. Την Δευτέρα 22/12 θα μας επισκεφτεί η γνωστή μαγείρισσα κ. Μαρία Εκεμτσίογλου και θα μαγειρέψει μαζί μας. Ανήμερα των Χριστουγέννων θα μας συντροφέψουν οι ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ, στις 26/12 το συγκρότημα “Α Trio” με τον Αλέξη Τουφεξή, στις 27/12 υπάρχει προγραμματισμένη βραδιά με την Μουσική Σχολή Ν. Περάμου “ΑΡΜΟΝΙΑ” και το νεανικό σχήμα SECOND SENSE. Στις 28/12 είναι προγραμματισμένη λαϊκή βραδιά, στις 29/12 θα φιλοξενήσουμε τον dj  Νikos Venetsanos  και στις 30/12, τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, είναι προγραμματισμένη μουσική βραδιά με το συγκρότημα “Το ΠΡΑΒΙ”. Όλες τις μέρες μια ομάδα ηθοποιών, το “ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ” θα φροντίσει για τις σταθερές δράσεις. Υπάρχει το ζαχαροπλαστείο όπου τα παιδιά θα μπορούν να φτιάξουν  γλυκά και να κεράσουν τους επισκέπτες. Συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη, οργανώνεται το Σπίτι των Ονείρων με εργαστήρια, το Ταχυδρομείο του Βορείου Πόλου, το Σπίτι του Αη Βασίλη. Θα διανέμονται δωρεάν κρασί και ποπ κορν. Στο Αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις από σχολεία της και θα φιλοξενήσουμε και τον καραγκιοζοπαίκτη κ. Κουγιουμτζή από τη Δράμα”.

   

  Το κόστος των εκδηλώσεων

   

  Για το κόστος του “Χριστουγεννιάτικου Όνειρου” η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παγγαίου, κ. Αμπατζιά, ανέφερε: “Είναι γύρω στα 35.000 ευρώ. Το ίδιο κόστος με πέρυσι. Η αξία είναι μεγαλύτερη αλλά μας καλύπτουν οι χορηγοί. Φέτος προτιμήσαμε να πάνε τα χρήματα στην περιοχή μας”. Συμπλήρωσε η κ. Δημητρακούδη: “Είναι μεγάλο το κόστος των ηχητικών, του φωτισμού, και προσθέτουμε σ’ αυτά το κόστος του στολισμού της περιοχής και τις προσφορές προς τους δημότες. Το ποσό είναι ίδιο με πέρυσι αλλά θα μοιραστεί σε περισσότερους, αφού για οκτώ μέρες έχουμε ζωντανή μουσική. Πέρυσι ήταν προσκεκλημένα δύο φίρμες ενώ με τα ίδια χρήματα θα έχουμε επτά σχήματα, που έχουν μάλιστα μεγάλη δυναμική. Είχαμε επίσης έρθει σε επαφή με τον ΣΤΑΝ αλλά τελικά ακυρώθηκε η συμμετοχή του λόγω της αλλαγής στο πρόγραμμα του κέντρου διασκέδασης που εργάζεται. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι το 1ο σώμα Προσκόπων Ελευθερούπολης έχει προσκεκλημένα 60-70 προσκόπους από διάφορες πόλεις που θα τους φιλοξενήσουμε και θα φτιάξουν το Προσκοπικό χωριό. Επίσης, διοργανώνουν το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, όπου συμμετέχουν πολλές ομάδες που θα ξεχυθούν στους δρόμους της Ελευθερούπολης στο κυνήγι ενός θησαυρού. “.

  Το “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο” θα λειτουργεί καθημερινά από τις 4-6μ.μ. για τα παιδιά και από εκεί και μετά υπάρχουν οι μουσικές παραστάσεις που μπορεί να κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ”. Το σπιτάκι του Αη Βασίλη θα στηθεί φέτος δίπλα στην Εθνική Τράπεζα, σε ένα χώρο που διαμορφώνεται και θα είναι άμεσα έτοιμος. Για πρώτη φορά διεξάγονται παράλληλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις έδρες των δημοτικών κοινοτήτων. Ήδη έγινε στην Παραλία Οφρυνίου, είναι προγραμματισμένες και για τη Νέα Πέραμο και τη Νικήσιανη.

  Μεγάλοι χορηγοί στο “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο” δήμου Παγγαίου (20-30/12) είναι οι:  REMAX Κουρτίδης (κτηματομεσιτικό γραφείο), Νεκτάριος Τσολακίδης (Μηχανολόγος-Μηχανικός, Εμπορία Επισκευή Service Ανταλλακτικά Παλαιοχώρι), Diesel Service Θόδωρος Κυτταρίδης, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΣΑΜΕΡΚΑΣ Α.Ε., Σούπερ Μάρκετ ΓΟΥΝΤΣΙΔΗΣ, ΑKROLITHOS, ΠΑΓΓΑΙΟ Νίκος Μάρτος, ΙΘΑΚΗ Α.Τ.ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΒΕΗ (Βιομηχανία Πλαστικών Σωλήνων Πολυαθυλενίου), ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (Εισαγωγές Ηλεκτρολογικού Βιομηχανικού Υλικού), ΤΣΕΛΕΠΗΣ Γ και ΣΙΑ Ο.Ε. (Γεωργικά Φάρμακα), Ελαστικά ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ.

   

  Ντίνα Τσολακίδου


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.