Χρονόμετρο

  Καβάλα: Ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τις τράπεζες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δραματική ήταν η εικόνα που συναντούσε όποιος περνούσε έξω από τα καταστήματα των τραπεζών της Καβάλας το πρωί της Δευτέρας (22/12). Πολλοί συμπολίτες μας έσπευδαν να λάβουν μισθούς, δώρα, αλλά και συντάξεις, αλλά κυρίως να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Υποχρεώσεις που είναι δύσκολο ακόμη και να τις απαριθμήσουμε.

  Παρά το τσουχτερό κρύο, δεκάδες συνταξιούχοι σχημάτισαν ουρές στα καταστήματα των τραπεζών της Καβάλας, προκειμένου να πάρουν τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

  Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, από τις 19 έως τις 22 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

  Στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην κεντρική πλατεία οι ουρές ξεπερνούσαν τα 30 μέτρα, καθώς  καταβάλλονται οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και του Δημοσίου.

  Επί ώρες οι συγκεντρωμένοι περίμεναν να εισέλθουν στις τράπεζες, με το πλήθος να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, σύμφωνα με τους υπαλλήλους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ποδοπατούνταν για να προσπεράσουν στην ουρά, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροπαρεξηγήσεις.

  Δυστυχώς, πλησιάζοντας στο 2015, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που αγνοούν τη χρήση των ΑΤΜ και είναι μια ακόμη αιτία των ουρών δεκάδων μέτρων, όχι μόνο στην Καβάλα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, τα αποθεματικά των ΑΤΜ είχαν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα αρκετοί Καβαλιώτες να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους!

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.