Χρονόμετρο

  2ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΟΡΦΕΑ – ΠΑΕ ΠΑΟ: Μαγνητίζει η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Ελευθερούπολη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το 2ο τουρνουά Βορείου Ελλάδας των σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο δημοτικό στάδιο Ελευθερούπολης.

   

  Διοργανώτρια είναι η Ακαδημία του Ορφέα Ελευθερούπολης και μέλη της διοίκησης πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου – παρουσίαση χθες το μεσημέρι σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Εγνατία».

   

  Ο Μανώλης Ιωαννίδης, εκ των υπευθύνων της Ακαδημίας του Ορφέα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του συλλόγου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τους στόχους αυτής: «Είναι μεγάλη τιμή για την Ελευθερούπολη, αλλά και για την ακαδημία του Ορφέα και κατ’ επέκταση την Καβάλα να στηρίζει ο Παναθηναϊκός την προσπάθεια μας, να έχουμε δίπλα μας τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. κ. Βασίλη Κωνσταντίνου που προωθεί την ιδέα του νέου Παναθηναϊκού, φέρνοντας μαζί του και τον σπουδαίο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Σκοπός είναι οι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας μας να τροφοδοτήσουν την ομάδα ανδρών, θα είναι παιδιά της περιοχής που θα αγαπάνε την ομάδα και από αυτήν θα μπορέσουν να διακριθούν παραπάνω. Θέλουμε να προσελκύσουμε τα παιδιά της περιοχής, στα τμήματα για γεννηθέντες από το 2002 έως το 2012 που διατηρούμε, να γυμνάζονται, αλλά και να αναδεικνύονται. Στόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίζουμε. Αν επικεντρωθούμε στη νίκη, χάνουμε την ουσία. Θέλουμε παιδιά με καλή τεχνική, καλούς χαρακτήρες και ήθος. Η διοίκηση του Ορφέα στηρίζει την Ακαδημία και αυτός είναι ένας λόγος που φτάσαμε μέχρι εδώ. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο προπονητή μας, Χρόνη Αραμπατζή που μας έφερε σε πρώτη επαφή με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στηρίζουμε την προσπάθεια και κάθε χρόνο θα την εξελίσσουμε. Προπονητές της ακαδημίας μας είναι επίσης ο Κώστας Αρβανίτης, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος και προπονητής τερματοφυλάκων ο Βαγγέλης Καρασάββας».

   

  Ο Θόδωρος Καΐπης, μέλος και αυτός της διοίκησης του Ορφέα και εκ των υπευθύνων για την Ακαδημία, ανέφερε στη συνέχεια λεπτομέρειες της διοργάνωσης: «Πέρυσι, διοργανώσαμε το 1ο τουρνουά σχολών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι εγκαταστάσεις μας άρεσαν στους υπευθύνους του και μας εμπιστεύτηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας μετά τη μια το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Βασίλης Κωνσταντίνου, ο σπουδαίος Ζιλμπέρτο Σίλβα που πλέον κατέχει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, αλλά και πέντε σκάουτερ του συλλόγου».

   

  Προσκεκλημένη στο τουρνουά είναι και η ακαδημία του ΑΟ Καβάλας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Καΐπης, η ακαδημία του Ορφέα έχει 80 παιδιά και η ΠΑΕ ΠΑΟ στέλνει κάθε ένα-ενάμιση μήνα ανθρώπους για να ελέγχουν την εξέλιξη τους. «Στόχος μας είναι να γίνει στην Ελευθερούπολη προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μια φορά την εβδομάδα να συγκεντρώνονται για προπόνηση επίλεκτοι από όλη τη περιοχή», κατέληξε.

   

  Ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του τον προπονητή της Ακαδημίας Χρόνη Αραμπατζή, ο οποίος ασχολείται πολλές ώρες με τις προπονήσεις. Ευχαρίστησε τη διοίκηση του Ορφέα για την αμέριστη συμπαράσταση, τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, αλλά και τους αντιδημάρχους κ.κ. Μποσμπότη και Κορωνιό, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παγγαίου κ. Αμπατζιά, που παρείχαν σημαντική βοήθεια, όπως και την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και πιο συγκεκριμένα τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη.

   

  Ο προπονητής των ακαδημιών, Κώστας Αρβανίτης, μίλησε για το πρόγραμμα του τουρνουά, τονίζοντας ότι θα συμμετέχουν 10 ομάδες και θα γίνουν αγώνες στις κατηγορίες παίδων (γεν. 2002-2003), προπαίδων (γεν. 2004-2005), τζούνιορ (γεν. 2006-2007), προτζούνιορ (γεν. 2008-2009), αλλά και μπαμπίνι. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 5 το απόγευμα.

   

  «Στόχος μας είναι το εύ αγωνίζεσθαι, η διασκέδαση των παιδιών. Όλα τα παιδιά θα είναι νικητές, θα πάρουν εμπειρίες χρήσιμες είτε ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο ή όχι», σημείωσε ο ίδιος.

   

  Στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας της Ελευθερούπολης, θα γίνει ειδική εκδήλωση τιμής προς τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην οποία θα παραβρεθούν τα παιδιά της Ακαδημίας του Ορφέα και ίσως και παιδιά από φιλοξενούμενες ακαδημίες. Έχει ετοιμαστεί βιντεάκι στο οποίο θα παρουσιαστεί η καριέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή με τα χρώματα της Βραζιλίας.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.