Χρονόμετρο

  ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ…ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί τόσο το πιστόλι, όσο και η πηγή από την οποία το προμηθεύτηκε ο δράστης

   

  Μετά την ομολογία του 17χρόνου δράστη του εγκλήματος που συγκλόνισε λόγω του νεαρού της ηλικίας του δολοφόνου, αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχτηκε το έγκλημα, ουσιαστικά η υπόθεση φεύγει από την αστυνομία και πάει στην δικαιοσύνη. Γενικά υπάρχει μια προσπάθεια από την αστυνομία να αποδοθεί το φονικό του 18χρονου καβαλιώτη αλβανού, σε ατύχημα. Ωστόσο, εδώ υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφήνει την υπόθεση ανοιχτή, κατά κάποιο τρόπο.  Το που βρήκε ο 17χρονος δράστης το όπλο. Το οποίο σημειωτέον, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε σε ένα κάδο απορριμμάτων, κοντά στον τόπο του εγκλήματος, εντούτοις, παρά τις συστηματικές έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκε.

   

  Το όπλο χρειάζεται για να «κλείσει» η υπόθεση από κάθε άποψη και αυτό δεν έχει βρεθεί, όπως επίσης δεν έχει βρεθεί η πηγή, από πού το πήρε ο 17χρονος δράστης, αν και ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση. Εδώ ο καθένας μπορεί να εξυφάνει διάφορα σενάρια τα οποία φτάνουν μέχρι και στην παρουσία τρίτου προσώπου στην υπόθεση, το οποίο όπλισε το χέρι του νεαρού εκτελεστή. Τρίτου προσώπου που μπορεί να ήταν από κοντά και να παρακολουθούσε τα δρώμενα ή από μακριά και έδωσε εντολή να γίνει η εκτέλεση. Επίσης η ανεύρεση του όπλου θα δώσει στοιχεία για το κατά πόσο υπάρχει ιστορικό και άλλων φόνων με το συγκεκριμένο όπλο, γεγονός που θα βοηθήσει την αστυνομία να φτάσει μέχρι την άκρη του νήματος.

   

  Σίγουρα η αστυνομία τα έχει εξετάσει όλα αυτά τα ενδεχόμενα και κατέληξε στο ενδεχόμενο του ατυχήματος και με βάση αυτό το συμπέρασμα μάλλον θα συνταχθεί και η δικογραφία. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο δράστης έβγαλε το όπλο για να φοβίσει το θύμα και κατ’ λάθος εκπυρσοκρότησε, ωστόσο εδώ υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα και αυτό είναι η φορά βολής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η αστυνομία στην δημοσιότητα η σφαίρα μπήκε από το λαιμό και βγήκε από την αριστερή ωμοπλάτη, στην συνέχεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το θύμα πήγε προς τα πίσω και ακούμπησε στον τοίχο και ακολούθως κινήθηκε να φύγει, αλλά έπεσε νεκρός. Στα χέρια του κρατούσε χρήματα και ένα μισοτελειωμένο τσιγάρο, το οποίο ήταν και το τελευταίο και εκεί άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η αστυνομία στα χέρια της, ο δράστης μόλις είδε τα αίματα τρόμαξε και είπε «όχι ρε π…» και έφυγε πανικόβλητος, χωρίς να σταθεί καθόλου να βοηθήσει τον φίλο του. Βέβαια κάποιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχαν φτάσει οι αστυνομικοί, πέρασε από τον τόπο του εγκλήματος και μετά πήγε σπίτι του να κοιμηθεί όπου εκεί και τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, την επόμενη ημέρα.

   

  Για το θύμα της δολοφονίας και τους συντετριμμένους γονείς και συγγενείς του, ο επίλογος θα γραφτεί σήμερα το μεσημέρι στα νεκροταφεία Καβάλας όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία. Όσο για τον δράστη έχει ραντεβού σήμερα με τον ανακριτή για να απολογηθεί για την πράξη του.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.