Χρονόμετρο
header banner

Για γεωτρήσεις ανατολικά της Θάσου, στον Μπάμπουρα, ετοιμάζονται τα ΕΛΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Βρίσκονται σε συζητήσεις με την αμερικανική CALFRAC για την επανενεργοποίηση των παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος

 

Με το τίτλο «Έρευνα σε περιοχή – έκπληξη με δύο διεθνείς πάρτνερ διεκδικούν τα ΕΛΠΕ» η γνωστή ιστοσελίδα για ενεργειακά θέματα,  energypress.gr, φιλοξενεί σχετικό άρθρο σύμφωνα με το οποίο «σε συζητήσεις με την αμερικανική CALFRAC για την επανενεργοποίηση των παραχωρήσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στο Θρακικό Πέλαγος βρίσκονται τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου, μιλώντας χθες στο ενεργειακό συνέδριο Global Oil &Gas που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 25% των δικαιωμάτων στην παραχώρηση και η CALFRAC το 75%».

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την επιστροφή των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Καβάλας, απ’  όπου αποχώρησαν μετά τις αλλαγές που έγιναν στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου. Τώρα φαίνεται ότι επανακάμπτουν τα ΕΛΠΕ για να «χτυπήσουν» την περιοχή του Μπάμπουρα, μια υπόθεση που έχει λάβει σχεδόν μυθικές διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων. Το θέμα του Μπάμπουρα είναι ταμπού, από το 1987 και μετά όταν η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν στα όρια της πολεμικής σύγκρουσης λόγω των πετρελαίων του Αιγαίου.

 

Θεόδωρος Σπανέλης

 

Περισσότερα ΕΔΩ


Δημοσιεύτηκε στις 0

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × one =