Χρονόμετρο

  Ο Δήμος Καβάλας θα τιμήσει τον Πέτρο Ζουμπουλάκη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών τελέστηκε χθες η εξόδιος ακολουθία, για τον ευεργέτη της Καβάλας, Πέτρο Ζουμπουλάκη που απεβίωσε το περασμένο Σαββάτο σε ηλικία 96 ετών. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης που μεταξύ άλλων στον επικήδειο ανέφερε ότι «Με βαθιά θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε σήμερα ένα άξιο τέκνο της Καβάλας. Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, ένας ευπατρίδης της πνευματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή με την ανυπολόγιστη προσφορά του στη μαθητιώσα νεολαία της γενέθλιας γης.

  Το «Ζουμπουλάκειο», όπως είναι ευρέως γνωστό το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας, χτίστηκε με δωρεά της οικογένειας του και πέρα από την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών στον χώρο της Παιδείας, χάρισε στην Καβάλα έναν σπάνιο, διαχρονικό και αξεπέραστο, μέχρι τις μέρες, συμβολισμό.

  Το σχολικό συγκρότημα, που λειτούργησε την πρώτη περίοδο ως Γυμνάσιο Θηλέων, υψώθηκε στη γειτονιά του Τίμιου Σταυρού, στη θέση των παλιών φυλακών της Καβάλας, αλλάζοντας άρδην την ιστορία της εν λόγω περιοχής.

  Ο εκλιπών, πάνω στα ερείπια ενός σκοτεινού παρελθόντος για την ιδιαίτερη πατρίδα του, έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία νέων προτύπων και για ένα μέλλον το όποιο θα στηρίζεται στη δύναμη της γνώσης και την απόκτηση περισσότερων εφοδίων άμεσης αντιμετώπισης των προκλήσεων της νέας περιόδου.

  Ο Πέτρος Ζουμπουλάκης, εις εκ των ελαχίστων ευεργετών της Καβάλας, διέθεσε μέρος της περιουσίας του και για την ανέγερση του 13ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία της Δεξαμενής, ενώ φρόντιζε να δηλώνει την διακριτική του παρουσία του σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης της γαλάζιας πολιτείας» και πρόσθεσε ότι «Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, διερμηνεύοντας την επιθυμία σύμπασας της τοπικής κοινωνίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν μια ολοκληρωμένη πρόταση απόδοσης τιμής προς το πρόσωπο του.

  Το έντονο αποτύπωμα του, αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης ιστορίας της Καβάλας, δεν πρόκειται να χάσει το μέγεθος και τη λάμψη του».


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.