Χρονόμετρο

  Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Απέκτησε και ουσιαστικά το συνήγορο του δημότη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Χθες «έπεσαν» και οι υπογραφές ανάμεσα στον Θανάση Αθανασίου και τον Θόδωρο Μουριάδη

   

   

  Και τυπικά από χθες ο Δήμος Καβάλας, διαθέτει τον συνήγορο του δημότη και του επιχειρηματία, ο οποίος προσωρινά θα είναι εγκατεστημένος στο κτήριο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και θα δέχεται έγγραφες και επώνυμες καταγγελίες, για φαινόμενα κακοδιοίκησης ή για τυχόν αποφάσεις που θα θίγουν δημότες και επιχειρήσεις. Ο λόγος για τον γνωστό δικηγόρο και πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάση Αθανασίου που υπέγραψε χθές την σχετική σύμβαση με το δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη. Ωστόσο, να προσθέσουμε ότι σύντομα θα μεταφερθεί η έδρα του συνηγόρου στον κτήριο του ΕΟΚ, μαζί με τις δημοτικές επιχειρήσεις.

   

  Μιλώντας ο κ. Μουριάδης, σημείωσε ότι είναι σημαντική στιγμή η έναρξη εφαρμογής του θεσμού, γιατί μετά από χρόνια που θεσπίστηκε, ο θεσμός του συνύγορου του δημότη, για πρώτη φορά ο Δήμος Καβάλας αποκτάει την θέση αυτή, προκειμένου να έχει υποστήριξη όποιος πολίτης θεωρεί ότι αδικείται. Μάλιστα ο δήμαρχος Καβάλας, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και την επαγγελματική πορεία του κ. Αθανασίου και χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος που θα θέσει σε εφαρμογή αυτό το θεσμό. Επίσης ανακοίνωσε ο κ. δήμαρχος, ότι και στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας θα υπάρχει το σχετικό εικονίδιο για να έρχεται σε επαφή και ηλεκτρονικά όποιος πολίτες χρειάζεται τις υπηρεσίες του συνηγόρου του δημότη.

   

  Στην συνέχεια ο κ. Αθανασίου αφού ευχαρίστησε τον κ. Μουριάδη για τα καλά του λόγια επισήμανε το πόσο μεγάλη τιμή είναι για τον ίδιο που το δημοτικό συμβούλιο και ο Δήμος Καβάλας, του εμπιστεύτηκαν αυτή τη θέση. Επίσης ο συνήγορος του δημότη της Καβάλας, συμπλήρωσε το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας μεσολαβητής, ανάμεσα στον πολίτη και τις υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή, προκειμένου να καταφεύγει όποιος έχει ανάγκη βοήθειας, μάλιστα επισήμανε ότι θεσμικά έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία των υπηρεσιών προκειμένου να εντοπίζει κάθε στοιχείο χρήσιμο για τις υποθέσεις των δημοτών, παρακάμπτοντας τυχόν αγκυλώσεις των υπηρεσιών, άμεσα και με αμεροληψία.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.