Χρονόμετρο

  ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: Πιστοποιημένο και με τη βούλα…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ενισχύεται ο περιφερειακός χαρακτήρας του νοσοκομείου Καβάλας, με την πιστοποίηση ISO 9001 που αποκτούν τέσσερα από τα τμήματά του  

  Ευρεία συνάντηση υψηλόβαθμων στελεχών των νοσοκομειακών μονάδων της 4ης Υ.ΠΕ. πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με κύριο θέμα τα «Πρωτόκολλα Ποιότητας» των ακτινολογικών και απεικονιστικών εργαστηρίων, των γραφείων κίνησης, των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, όπου το «παρών» έδωσε ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Θρασύβουλος Βεντούρης.

  Εκτός του κ. Βεντούρη και του διοικητή του Γ.Ν.Κ., Χρήστου Κοπατσάρη, ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο υποδιοικητής της 4ης Υ.ΠΕ., Παύλος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας Γιώργος Παππούς, η αναπληρώτρια διοικήτρια, Στέλλα Παπαδοπούλου, οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειου, Αλεξανδρούπολης και Σερρών, αλλά και οι διευθυντές των τεσσάρων προαναφερθέντων τμημάτων.

  Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Θρ. Βεντούρης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον ρόλο που διαδραματίζει το Γ.Ν.Κ. στην περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., το οποίο λειτουργεί ανασχετικά ως προς την μεταφορά περιστατικών στην συμπρωτεύουσα. «Υπάρχει ένα πρόγραμμα για την πιστοποίηση ποιότητας σε ορισμένα τμήματα των νοσοκομείων. Επιλέξαμε να γίνει αυτή η συνάντηση στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς είναι ένα νοσοκομείο “αιχμής και ανάσχεσης” προς τη Θεσσαλονίκη. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Σερρών και Καβάλας, αλλά κι αυτά των ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης κι αφορά τα ακτινολογικά τμήματα, το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το τμήμα τακτικών εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης. Θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε όλα αυτά τα τμήματα να πιστοποιηθούν, για να λάβουν πιστοποιητικό ISO 9001, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε ο κ. Βεντούρης.

   

  Πιστοποιείται ο περιφερειακός χαρακτήρας του Γ.Ν.Κ.

   

  Ιδιαίτερα τιμητική για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση ο διοικητής του, Χρήστος Κοπατσάρης, αναφέροντας ότι «το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται στο νοσοκομείο μας, πιστοποιεί την άποψη της Υ.ΠΕ. ότι το Γ.Ν.Κ. αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς με περιφερειακό χαρακτήρα. Η συνάντηση αυτή έχει ως σκοπό να ενημερωθούμε όλοι μας για την πιστοποίηση τμημάτων, η οποία θα γίνει άμεσα. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις που θα ληφθούν και να αρχίσουμε να πιστοποιούμε με ISO τα τμήματα που έχουν επιλεγεί».

  Ο ρόλος του Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας

   

  Το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης Ποιότητας και Τεχνολογίας Υγείας είναι η υπηρεσία που αναλύει τα συστήματα ποιότητας αποκλειστικά στον χώρο της υγείας και αποτέλεσε το θέμα της εισήγησης του διευθύνοντος σύμβουλου του, Γιώργου Παππού, ο οποίος ανέφερε ότι η στρατηγική απόφαση του Ε.Κ.Α.Π.Τ.Υ. είναι να μένει στενά στον χώρο της υγείας, στην προσπάθεια ανάπτυξης ειδικής τεχνογνωσίας, συνδυάζοντας το γεγονός ότι αποτελεί τον εθνικό κοινοποιημένο οργανισμό για τα ιατροφαρμακευτικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

   

  Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του παλιού  νοσοκομείου;

   

  Με την ευκαιρία της επίσκεψης του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. στην Καβάλα, ο Θρ. Βεντούρης ρωτήθηκε από το «Χ», σχετικά με το θέμα του ιδιοκτησιακού για το κάτω  νοσοκομείο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όπως εξήγησα στον δήμαρχο Καβάλας, στη συνάντηση που είχαμε πριν από δέκα ημέρες, δεν αμφισβητείται η κυριότητα που αφορά το 20% του κτηρίου, την οποία με μεγάλη ευχαρίστηση το υπουργείο Υγείας παραχωρεί για χρήση στον δήμο Καβάλας. Για το υπόλοιπο 80% είναι θέμα της επιτροπής δημόσιας περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα αποφανθεί σε ποιον ανήκει. Για να τελειώσει αυτό το «σίριαλ» με το παλιό νοσοκομείο και τη χρήση του, εφόσον ο δήμος επιθυμεί, πριν την απόφαση της επιτροπής, να παραδεχθεί ότι η κυριότητα ανήκει στο υπουργείο Υγείας, τότε δεν έχει καμιά αντίρρηση το υπουργείο να παραχωρήσει την χρήση στον δήμο Καβάλας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θρασύβουλος Βεντούρης.

  Όσο για το κομμάτι του καθαρισμού των εσωτερικών χώρων και την «ταμπακιέρα» των εξόδων, ο κ. Βεντούρης υπογράμμισε ότι με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας. Χρ. Κοπατσάρη, θα διεξαχθεί πρόχειρος διαγωνισμός, ενώ για την περίφραξη του χώρου, επισήμανε ότι θα την αναλάβει ο δήμος Καβάλας έως το χρονικό σημείο που θα αποφασιστεί η τύχη του ιδιοκτησιακού του κτηρίου.

   

  Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.