Χρονόμετρο

  Κινητοποίηση στο Γ.Ν.Κ. για τον ιό Έμπολα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ο ιός «Έμπολα» χτύπησε τη γειτονιά μας, καθώς κρούσματα ανιχνεύθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο της Κύπρου, με φοιτητή από το Τόγκο να έχει τα συμπτώματα του ιού.

  Στις ανησυχίες που υπάρχουν εύλογα στους πολίτες, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε βέβαιος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κρούσμα του ιού Έμπολα, απαντώντας χθες σε ερώτηση για την επιδημία, σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα. Συμμορφωθήκαμε με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».
  Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα, υπάρχουν οδηγίες γι’ αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».

  Σύσκεψη χθες στο Γ.Ν.Κ. για τον Έμπολα

  Τα συνεχόμενα αυτά κρούσματα στον ευρωπαϊκό χώρο «σήμαναν» συναγερμό στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και με πρόταση του διοικητή Χρήστου Κοπατσάρη έγινε μια πρώτη ανεπίσημη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου, αναφορικά με θέματα ετοιμότητας της μονάδας για την αντιμετώπιση εμφάνισης περιστατικού «Έμπολα».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.