Χρονόμετρο

  Το αδιαχώρητο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας – ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η κατάργηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το κενό στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που παρατηρείται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έχει ως επακόλουθο να μετακυλήσει αυτόν τον φόρτο εργασίας που έβγαζαν εις πέρας οι γιατροί του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

  Χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επικρατούσε το αδιαχώρητο, συνέπεια του κλεισίματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με τους Καβαλιώτες ασφαλισμένους, να σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές στα εξωτερικά ιατρεία και στα επείγοντα περιστατικά. Όπως ανέφεραν οι ασθενείς, στην επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε το «Χ», ο χρόνος αναμονής για να εξεταστούν από γιατρό ξεπερνούσε τις 4,5 ώρες, ενώ όπως ανέφεραν οι υπάλληλοι στα ραντεβού, το νοσοκομείο Καβάλας εξυπηρετεί τις τελευταίες ημέρες τα πρωινά περισσότερους από 220 ασθενείς, όταν ο μέσος όρος το προηγούμενο διάστημα δεν ξεπερνούσε τους 170.

  Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται άνω των 200 περιπτώσεων κι αυτό, ενώ τη Δευτέρα οι τρεις βάρδιες υποδέχθηκαν 234 ασθενείς.

  Ανάλογη είναι και η εικόνα στα Εξωτερικά Ιατρεία, όπου κι εδώ ο αριθμός είναι καρφωμένος στα 200+ περιστατικά. Μάλιστα, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στην Παιδιατρική Κλινική, με τους παιδιάτρους του νοσοκομείου να εξετάζουν τη Δευτέρα 52 παιδιά.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Κοπατσάρης, παρόλη την αύξηση στην κίνηση, το προσωπικό του Γ.Ν.Κ. ανταποκρίνεται με το παραπάνω στον αυξημένο φόρτο εργασίας και ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, καθώς και το διοικητικό προσωπικό για τις προσπάθειές τους.

  Το Γ.Ν.Κ. δουλεύει καθημερινά με πλήρη εφημερία, παρόλα τα μικρά κενά στις κλινικές Ωτορινολαρυγγολογίας και τη Ρευματολογική κλινική.

   

  Ένα και μοναδικό κρούσμα ιού της γρίπης στην Καβάλα

   Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Κ. νοσηλεύεται από τις 31/1 ένας 67χρονος άνδρας, που προσεβλήθη από τον ιό Η3Ν2, στελέχους του ιού της γρίπης, το οποίο και είναι το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Στον άτυχο άνδρα ο ιός επέφερε καρδιακή ανεπάρκεια και για τον λόγο αυτό νοσηλεύεται εδώ  και περίπου 20 μέρες στην εντατική.

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα από νωρίς το πρωί στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Καβάλας

   

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΟΣΜΟΣ (4) (600 x 402)

  Ο διοικητής του νοσοκομείου Χ. Κοπατσάρης  ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτές για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν  ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι πολυάριθμοι ασθενείς που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία

  ΚΟΠΑΤΣΑΡΗΣ (1282 x 858)


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.