Χρονόμετρο

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ;

    Δημοσιεύτηκε στις

    Συχνό φαινόμενο οι διακομιδές σε κλινικές όμορων νοσοκομείων Σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη στέλνονται περιστατικά της νευρολογικής κλινικής, ενώ υπάρχει ανεπάρκεια στη στελέχωση του αιματολογικού τμήματος  

    Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πλησιάζει, αν δεν είναι ήδη εδώ… Στην απαξίωσή του έχουν συμβάλλει δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί, αλλά και δημόσιοι λειτουργοί, που ενεπλάκησαν στη σύσταση, τη γιγάντωση του, αλλά και το σημερινό ρήμαγμά του, που οδηγεί εκατοντάδες συμπολίτες μας να στρέφονται σε ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία.

    Προβλήματα στη λειτουργία κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας δεν υπάρχουν μόνο με τις εφημερίες, αλλά και με τον τρόπο δουλειάς του προσωπικού μέσα στους κόλπους του.

    Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το «Χ» έχει στην κατοχή του έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι ενώ υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό για να αντιμετωπίζονται επαρκώς εξεζητημένα περιστατικά από μια αιματολογική και μια νευρολογική κλινική, εντούτοις κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δε γίνεται.

    Αναφορικά με την ειδικότητα αιματολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με τον οργανισμό που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, στο Γ.Ν.Κ. είναι τοποθετημένοι 3 γιατροί αυτής της ειδικότητας, ωστόσο δε λειτουργεί αιματολογική κλινική, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για παθήσεις, όπως το πολλαπλούν μυέλωμα κ.α.

    Άξιο αναφοράς είναι το σχόλιο του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Ξενοφώντα Κροκίδη, ότι η σύσταση αιματολογικής κλινικής είναι μια πονεμένη ιστορία και υπογράμμισε ότι υπάρχει ήδη μεγάλος όγκος εργασίας για τους ιατρούς, ενώ επεσήμανε πως για να λειτουργήσει επαρκώς μια κλινική είτε αυτή είναι αιματολογική είτε άλλης ειδικότητας απαιτούνται τουλάχιστον 4 άτομα.

    Αδυναμία αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών

     

    Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, πάντως, ούτε στη νευρολογική κλινική, που ναι μεν υφίσταται, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διακομίζει τα περιστατικά που εμφανίζονται στο Νοσοκομείο Καβάλας είτε στη γειτονική Ξάνθη είτε στην πιο μακρινή Αλεξανδρούπολη μέχρι της πλήρους στελέχωσής τους και παραμένει κλειστή περίπου μια εβδομάδα κάθε μήνα λόγω έλλειψης εφημερευόντων γιατρών.

    Οι εφημερεύοντες παθολόγοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επείγοντα περιστατικά, με αποτέλεσμα να διακομίζονται στα νοσοκομεία των δύο πόλεων της Θράκης, συνοδεία γιατρού από την Καβάλα, ειδικευόμενου του παθολογικού τομέα.

    Ευθύνες για τη διακομιδή των περιστατικών υπάρχουν. Αυτό που αναζητείται είναι αν αυτές ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, που δε στέλνει προσωπικό στην Καβάλα (ούτε καν επικουρικούς γιατρούς) για να αντιμετωπίζονται εδώ, στην 4η ΥΠΕ, όπου υπάγεται το Γ.Ν.Κ. και αν καθυστερεί να μεταβιβάσει τα αιτήματα ή αν καταλογίζονται ευθύνες στους γιατρούς που στελεχώνουν τόσο τη νευρολογική κλινική, επικαλούμενοι δήθεν φόρτο εργασίας, όπως κι αυτούς που έχουν ειδικότητα αιματολόγων.

     

    Δημήτρης Μπουντάς


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.