Χρονόμετρο

  Άναψε φωτιές non paper της Κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παραμένει αρνητική η στάση των κατοίκων του Ν. Ζυγού και για την διαφοροποιημένη όδευση του αγωγού, που προτάθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία

   

  Την αποκάλυψη ενός ανεπίσημου εγγράφου για τις θέσεις της Κοινοπραξίας Τ.Α.Ρ., που δε φέρει υπογραφή της εταιρείας, αποκάλυψε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση των κατοίκων του Νέου Ζυγού με μηχανικούς της εταιρείας, που είχαν σκοπό να κάνουν ευρέως γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωγού κι αν αυτός απειλεί τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

   

   

  Ουσιαστικά, ο κ. Καλπακίδης κατηγόρησε για διπροσωπία την Κοινοπραξία, η οποία αναφέρει στο non paper έγγραφο ότι η τοπική κοινωνία έκανε αποδεκτή την όδευση βόρεια από τα Τενάγη Φιλίππων, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου να επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει γίνει.

  Οι κάτοικοι, στο σύνολό τους δεν πείσθηκαν από τις αναφορές των μηχανικών και πολλές φορές διέκοψαν την παρουσίασή τους με συνεχή ερωτήματα που αφορούσαν στη φύση του έργου, στην εναλλακτική όδευση που προτάθηκε από την εταιρεία, αλλά και γιατί απορρίφθηκε η πρόταση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. από το όρος Σύμβολο. Μάλιστα, έδειξαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι τα στελέχη της Κοινοπραξίας επικαλέστηκαν τα μεγάλα ποσοστά κλίσης του αγωγού για την απόρριψη της νότιας όδευσης, που θα παρέκαμπτε τα Τενάγη Φιλίππων κι επισήμαναν πως γίνονται θύματα κοροϊδίας, μια και ο αγωγός θα διέλθει από ορεινές εκτάσεις τόσο από την περιοχή της Καστοριάς όσο και από την Αλβανία.

  Ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Λ. Τσαταλμπασίδης κατηγόρησε για αγένεια την Κοινοπραξία που πρώτα σχεδίασε και πρότεινε οδεύσεις κι ύστερα αποφάσισε να ενημερώσει τους πολίτες.

  Ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κ. Σιμιτσής ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία δε συμφωνεί ούτε με τη βελτιωμένη πρόταση της Κοινοπραξίας για όδευση βόρεια των Τεναγών και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο εγκαταλείφθηκε η πρόταση του Τ.Ε.Ε.-Α.Μ. από το όρος Σύμβολο, αφού δεν τίθεται κανένα θέμα κόστους.

  Ο πρώην αντιδήμαρχος Φιλίππων, Θόδωρος Παπαδόπουλος προειδοποίησε τους τεχνικούς ότι με την τακτική που εφαρμόζει η Κοινοπραξία, οι αγρότες της περιοχής θα είναι έτοιμοι για μια… μάχη της Κρήτης.

  Στη συνάντηση το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς και πλήθος δημοτικών συμβούλων, ενώ η Κοινοπραξία εκπροσωπήθηκε από δεκαμελή ομάδα, αποτελούμενη από τεχνικούς και γραμματειακή υποστήριξη.

  Ερωτηθέντες για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής στην αρχική χάραξη μέσα από τα Τενάγη, εφόσον βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα, όταν ο αγωγός περάσει από τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων, τα στελέχη απάντησαν αρνητικά.

   

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.