Χρονόμετρο

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Καθημερινές και σε εντατικούς ρυθμούς είναι οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Νέστου για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε τον Δήμο Νέστου, τις προηγούμενες ημέρες. Με την συνδρομή του στρατού, ο οποίος στάθηκε αρωγός όλες αυτές τις κρίσιμες ημέρες, μηχάνημά του επιχειρούσε στην διάνοιξη των αγροτικών δρόμων της Αβραμηλιάς, του Διαλεκτού, του Γέροντα και του Νέου Ξεριά. Άλλο μηχάνημα του στρατού συνέβαλε ακόμη στη διάνοιξη του καναλιού περιμετρικά του Προαστίου.  Ο Δήμος Νέστου μίσθωσε μηχανήματα από ιδιώτες που επιχειρούσαν για την αποκατάσταση των δρόμων στην Ζαρκαδιά, για τη διάνοιξη του καναλιού παράλληλα του κεντρικού δρόμου προς Κεραμωτή (από Νέα Καρυά έως το Χαϊδευτό) και στον καθαρισμό των καναλιών στην περιοχή της Πετροπηγής.

  ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

  Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου στα τέλη του Ιούνη άφησε πίσω της πληγές και ζημιές τεράστιου ύψους για πολλούς συμπολίτες μας. Η κινητοποίηση του Δήμου Νέστου προκειμένου αυτές να αποκατασταθούν αλλά κυρίως να αποζημιωθούν ήταν άμεση. Κατά συνέπεια:

  • Ορίσθηκε άμεσα Επιτροπή Εκτίμησης ζημιών, στα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία, η οποία απαρτίζεται από έναν αιρετό ( κ. Τουμπεκτσής-Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα), από έναν Μηχανικό του Δήμου και έναν υπάλληλο της Πρόνοιας, όπου από την Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους από  το Χρυσοχώρι καθώς εκεί υπήρξαν οι σοβαρότερες ζημιές από τις βροχοπτώσεις.
  • Από την Δευτέρα 2 Ιουλίου και από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, καθημερινά, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ειδική επιτροπή  παραλαμβάνει τις αιτήσεις των συμπολιτών μας οι οποίοι δηλώνουν καταστροφές σε οικοσυσκευές και  επαγγελματικούς  χώρους. (Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις.)
  • Ορίστηκε ακόμη επιτροπή από ανταποκριτές του ΕΛΓΑ-υπαλλήλους του Δήμου, για τη Χρυσούπολη η κα. Μαραγκού, την Κεραμωτή ο κ. Λάδιος και τη Λεκάνη ο κ. Ζώτος,  οι οποίοι παραλαμβάνουν τις δηλώσεις  μέχρι τις 13 Ιουλίου, των αγροτών των οποίων οι αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές. (Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί 400 δηλώσεις στη Χρυσούπολη, 200 στην Κεραμωτή και 10 στη Λεκάνη)

  Συμπαράσταση του Δήμου Νέστου σε πληγέντες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

    Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι της Χρυσούπολης επισκέφθηκε τα σπίτια που επλήγησαν από την θεομηνία στο Χρυσοχώρι και τη Νέα Καρυά ενώ  το αντίστοιχο πρόγραμμα του Ορεινού επισκέφθηκε τις Πηγές προκειμένου να συνδράμουν στη στήριξη των συμπολιτών μας αλλά και εκπλήρωση των όποιων αναγκών τους.

    Οι επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας Χρυσούπολης, με την διαμεσολαβήτρια του Κέντρου επισκέφθηκαν τους ΡΟΜΑ  Χρυσοχωρίου, των Πηγών και της Νέας Καρυάς προκειμένου να συμβάλλουν στις προκληθείσες  ζημιές των σπιτιών τους.

   

  Συνεχής η επαγρύπνηση του Δήμου Νέστου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας

    Η ΔΕΥΑΝ προχώρησε σε διπλό  έλεγχο (28/6/2018 & 2/7/2018)  με επιστήμονες εξειδικευμένου ιδιωτικού εργαστηρίου ανάλυσης της ποιότητας του νερού προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

    Παράλληλα, ο Δήμος Νέστου, απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια για την ενίσχυση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών καθώς και ένα έγγραφο στο Νομίατρο Καβάλας για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν από τον Δήμο Νέστου προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία των συμπολιτών μας.

   

  ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΜΕ  ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

  Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέστου με νέες  ασφαλτοστρώσεις των  δρόμων στην Κεραμωτή και συγκεκριμένα των σημείων που εγκατέλειψε η INTRACAT. Το κόστος των παρεμβάσεων καλύπτεται από δημοτικά έσοδα (Συνολικά φέτος το ποσό ξεπέρασε τις 30.000€)

  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΕΒ: «ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟ»

  Επιστολές σε υψηλούς τόνους απέστειλε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ύστερα από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το Δήμο Νέστου, προς τους ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου κάνοντάς τους έκκληση  να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα σε συντήρηση και αποκατάσταση των καναλιών της αρμοδιότητάς τους προκειμένου να αποφευχθούν και να επαναληφθούν  οι πρόσφατες καταστροφές.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.