Χρονόμετρο

  Άρση απαγόρευσης πόσης νερού στη Ν. Πέραμο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κάτω από το όριο των 10 mg/l η εμφάνιση Αρσενικού στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής

   

   

  Λίγα 24ωρα μετά τη δεύτερη ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην δήμαρχο Παγγαίου, Βασίλη Ξουλόγη, μετά τις μηνύσεις του Π. Σιμούδη και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Νικήσιανης, στη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας έφτασαν οι τελευταίες αναλύσεις δειγμάτων από το νερό της περιοχής, όπως και από τη Νέα Πέραμο, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ποσότητα αρσενικού είναι αισθητά κάτω από το επιτρεπτό όριο των 10 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο (mg/l), που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

  Σήμερα ανακοινώθηκε από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας, Χρήστο Παπαδόπουλο η άρση της απαγόρευσης κατανάλωσης στην περιοχή της Ν. Περάμου, που είναι σε ισχύ από τις 24 Απριλίου.

  Στα τελευταία δείγματα που ελήφθησαν από τη Διεύθυνση Υγείας, εντός του επιτρεπόμενου ορίου είναι και τα επίπεδα του αρσενικού σε Ελευθερούπολη και Νικήσιανη, που ανεβρέθηκαν δείγματα με Αρσενικό πάνω από 10 mg/l.

  Υπενθυμίζεται ότι στη Νικήσιανη η άρση απαγόρευσης επήλθε στις 24/4/14, καθώς λειτουργούν αποτελεσματικά τα φίλτρα καθαρισμού στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ στην Ελευθερούπολη η λύση επήλθε από το άνοιγμα νέας γεώτρησης στην περιοχή «Μηχανικά», που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της έδρας του δήμου Παγγαίου.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.