Χρονόμετρο

  ΝΕΡΟ ΠΑΓΓΑΙΟ: Σε αναμονή αποτελεσμάτων για Ν. Πέραμο και Ελευθερούπολη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τα αποτελέσματα από εργαστήριο της Λάρισας περιμένουν για δείγματα που ελήφθησαν πριν τρεις εβδομάδες

   Συνεχίζεται η αγωνία για το νερό του Παγγαίου, ενώ βρίσκεται σε αναμονή των αποτελεσμάτων από το πιστοποιημένο εργαστήριο αναλύσεων Θεσσαλίας στη Λάρισα, η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όπως ανέφερε ο προϊστάμενός της υπηρεσίας Χρήστος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του στο «Χ», δεν έχουν λάβει ακόμη τα αποτελέσματα από τα δείγματα που ελήφθησαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες από τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Ελευθερούπολης, αλλά και της Νικήσιανης. Για τις δύο τελευταίες περιοχές σημείωσε ότι, παρόλο που δεν υπάρχει απαγόρευση πόσης, προχώρησαν σε δειγματοληψία για να έχουν εικόνα το τι κατάσταση επικρατεί.

  Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι ο δήμος Παγγαίου έχει κάνει αρκετές ενέργειες, από αυτές που του ζητήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, όμως ξεκαθάρισε ότι «εμείς ως υπηρεσία πρέπει να έχουμε δεδομένα και αποτελέσματα, ασχέτως αν έχει υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε προ διμήνου».

   Επίσης, πρόσθεσε ότι δείγματα ελήφθησαν από την Ν. Πέραμο, όπου υπάρχει απόφαση απαγόρευσης πόσης νερού, αλλά και από την Ελευθερούπολη, καθώς στο παρελθόν βρέθηκαν δείγματα με ποσότητα αρσενικού οριακά άνω των 10 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο, αλλά και της Νικήσιανης, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχει καλή λειτουργία των φίλτρων στο δίκτυο της περιοχής.

  Ο προϊστάμενός της Διεύθυνσης Υγείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα είναι στη διάθεσή του το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ δειγματοληψίες έγιναν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα της Π.Ε. Καβάλας, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη και άλλων βαρέων μετάλλων, εκτός του αρσενικού.

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.