Χρονόμετρο

  ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η κατάργηση του τμήματος Γεωλογίας και η κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. είναι πισωγύρισμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με  μία ιδεοληπτική κίνηση  καταργεί, πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του, το τμήμα Γεωλογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα την Καβάλα. Στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» καταργούνται, αναίτια, 37 νέα τμήματα ΑΕΙ.

  Είχε προηγηθεί η επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας 60 Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για αποφοίτους ΕΠΑΛ (μεταξύ αυτών και τμημάτων που θα λειτουργούσαν στην Καβάλα), η κατάργηση της Νομικής Πάτρας καθώς και η κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

  Η ΝΔ διαλύει τη δημόσια παιδεία προς όφελος των ιδιωτών. Βάζει από την πίσω πόρτα την εξίσωση των πτυχίων των δημόσιων ελληνικών πανεπιστημίων με αυτά των κολεγίων και εγκλωβίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες, μειώνοντας τα τμήματα στα ΑΕΙ. Επίσης, καταρρίπτει τα ίδια τα Πανεπιστήμια, αμφισβητώντας τη δυνατότητα τους να ορίζουν το δικό τους στρατηγικό σχεδιασμό.

  Η κατάργηση του τμήματος Γεωλογίας, σε συνδυασμό με την κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. είναι πισωγύρισμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα της πόλης και υποβαθμίζει τη δυναμική των νέων τμημάτων που φέτος, για πρώτη φορά, δέχτηκαν φοιτητές και φοιτήτριες. Η Καβάλα, μαζί με άλλες πόλεις, κυρίως της περιφέρειας, θα υποστούν, αν δεν αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.