Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Στόχος μας να γίνει η Καβάλα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει η επόμενη δημοτική αρχή Καβάλας, είναι να κρατήσει τους νέους στην πόλη μας και να αντιστρέψει την τάση φυγής που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος υποσχέθηκε ότι με την εκλογή του θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα για να το πετύχει.

   

  Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι ο επόμενος αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Καβάλας, θα είναι νέος στην ηλικία για να μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους νέους της πόλης για να μπορούν να δράσουν από κοινού. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα γίνει βήμα για τους νέους και τις οργανώσεις τους, οι οποίες επίσης θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής. Κι όλα έχοντας ως βασικό στόχο να γίνει η Καβάλα Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

   

  Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού για του νέους παρουσίασαν τα μέλη της παράταξης Βασιλική Μιχαηλίδου και Τζένη Παπαδημητρίου, η οποία και τόνισε ότι το κυριότερο πρόβλημα στο οποίο θα δώσουν προτεραιότητα είναι η εργασία για τους νέους. Επίσης ανακοινώθηκε ένας ακόμη νέος σε ηλικία υποψήφιος, ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Μουμτζής.

   

  Ποια είναι τα 7 σημεία της πολιτικής μας για τους νέους του Δήμου Καβάλας:

   

  1. Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των νέων στα κοινά της Καβάλας, διεξάγοντας διάλογο με όλες τις νεανικές οργανώσεις και ομάδες και συναποφασίζουμε όλες τις δράσεις.

   

  1. Δημιουργούμε άμεσα έναν χώρο συνάντησης και δράσης της νεολαίας, με προοπτική να ιδρύσουμε κέντρο νεολαίας – “θερμοκοιτίδα” δημιουργικότητας και επιχειρηματικότητας για τους νέους.

   

  1. Αποδίδουμε προγράμματα – εκπομπές του δημοτικού ραδιοφώνου στα χέρια των νέων και στηρίζουμε παραγωγές με θέματα που αφορούν τη νεολαία.

   

  1. Δημιουργούμε μία ενιαία ψηφιακή πύλη (portal) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με: εργασία και νέες θέσεις απασχόλησης, σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, επιλογές και κατεύθυνση σπουδών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.ά.

   

  1. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των νέων μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που αφορούν τη νεολαία.

   

  1. Θεσπίζουμε ειδική πρόσκληση για χρηματοδότηση νεανικών ομάδων και δράσεων με αξιολόγηση των ιδεών που θα κατατίθενται.

   

  1. Προετοιμάζουμε τον φάκελο υποψηφιότητας του Δήμου Καβάλας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.