Χρονόμετρο

  Φαβορί η Hellenic Seaways στα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

   

  Την Παρασκευή στο Σ.Α.Σ. θα κριθεί ποια θα είναι η διάδοχος εταιρεία της ΝΕΛ 

   

  Η Hellenic Seaways φαίνεται πως θα είναι η διάδοχος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου Α.Ε., μετά την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, να την κηρύξει έκπτωτη το πρωί της Τρίτης (9/9) από τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου.

  Χθες στις 12 το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, έληξε η προθεσμία της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση των δρομολογιακών γραμμών, Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου, Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου, Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Καρλόβασι – Άγιος Κήρυκος.

  Η πρόσκληση αυτή, ουσιαστικά ανέφερε τα δρομολόγια και τις προδιαγραφές του πλοίου, όπως αυτά είχαν οριστεί στην προηγούμενη σύμβαση που είχε μέχρι την Τρίτη η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου.

  Μέχρι χθες καμία εταιρεία δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον κι έτσι όλα θα κριθούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που θα γίνει το πρωί της Παρασκευής.

  Εκεί, με νέα πρόσκληση, στην οποία θα αποκλείεται το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι δεν θεωρείται αυτή η γραμμή συμφέρουσα ακόμη κι από τον ίδιο τον κ. Βαρβιτσιώτη, θα αναφέρονται τα νέα χαρακτηριστικά του πλοίου που θα απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των γραμμών.

  Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται για τα δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου θα καταθέσουν τις επίσημες προτάσεις τους και ήδη υπάρχει ένα φαβορί για την ανάληψη τους, η Hellenic Seaways, η οποία είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν στις συγκεκριμένες γραμμές και έχει τον πρώτο λόγο να αναλάβει την εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών του Β. Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η BlueStar, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, φαίνεται ότι τελικά αποσύρεται από τη διεκδίκηση.

  Από κει και πέρα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για άμεση αντίδραση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, η οποία θα κινηθεί νομικά, κατά της απόφασης του Μ. Βαρβιτσιώτη για διαφυγόντα κέρδη, καθώς οι άγονες γραμμές είναι η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας.

  Μιλώντας χθες στο «Χ», ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, επισήμανε πως η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα τελειώσει αύριο το πρωί, όταν και θα υπογραφεί η ανάθεση σε νέα εταιρεία των δρομολογίων που πραγματοποιούσε μέχρι τώρα η ΝΕΛ και ξεκαθάρισε ότι αυτά θα ξεκινήσουν σχεδόν άμεσα, ακόμη και από το απόγευμα της Παρασκευής (12/9).

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.