Χρονόμετρο

  Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ένας 72χρονος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Δεν πέρασε καλά-καλά μια εβδομάδα από την ενημερωτική εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη, που διοργάνωσε το τοπικό παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας για τα μέτρα πρόληψης σε περιπτώσεις περιστατικών ανακοπής καρδιάς και σήμερα περίπου στις 11.30 ένας 72χρονος κατέληξε σε καφενείο επί της οδού Καράνου από τον ίδιο λόγο, παρά τη γρήγορη επέμβαση του Ε.Κ.Α.Β. Τον άτυχο άνδρα μετέφερε το ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

  Λίγο νωρίτερα (στις 11.25) το Ε.Κ.Α.Β. είχε επέμβει για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένο που λιποθύμησε στην κεντρική πλατεία, αποκομίζοντας (ευτυχώς) μόνο ορισμένα μικρά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο σπίτι του.

  Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, Παύλος Τσικνάκης, υπενθύμισε πως είναι πολύ σημαντικό οι συμπολίτες μας να είναι ενήμεροι για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και την παροχή πρώτων βοηθειών στα πρώτα 7-8 λεπτά που συνήθως απαιτούνται μέχρι να παραλάβει τον ασθενή ένα όχημα του Ε.Κ.Α.Β.

  Το τοπικό παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει το πρόγραμμα για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, καθώς διατηρεί τμήμα εκπαίδευσης και οι Για ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6948131808 (Παύλος) κατά τις πρωινές ώρες.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.