Χρονόμετρο

  ΝΕΑ ΚΑΡΒΑΛΗ: Ζητάνε να καθιερωθεί η 17η Νοεμβρίου ως ημέρα γιορτής και μνήμης της ίδρυσης της Νέας Καρβάλης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τους αδικοχαμένους νεκρούς μας. Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, η Στέγη Πολιτισμού και το Ιστορικό Αρχείο Νέας Καρβάλης σε συνεννόηση και συνεργασία με την Κοινότητα Νέας Καρβάλης και τους φορείς της Κοινότητος  οργανώνουμε εκδήλωση Ιστορίας & Μνήμης με σκοπό να καθιερωθεί η 17η Νοεμβρίου ως ημέρα γιορτής και μνήμης της ίδρυσης της Νέας Καρβάλης .

   

  Το πρόγραμμα του Εορτασμού

  Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται:

  1. Διανομή αναμνηστικού Ιστορικού υλικού από τη Στέγη Πολιτισμού – Ιστορικό Αρχείο Νέας Καρβάλης σ΄ όλους τους κατοίκους της Κοινότητος.
  2. Παλλαϊκό Μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών μας από τις κακουχίες της προσφυγιάς και από την ελονοσία, στο Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.
  3. Ομιλία από τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού και του Ιστορικού Αρχείου Νέας Καρβάλης.
  4. Τρισάγιο στους πρώτους τάφους των αδικοχαμένων προγόνων μας στο γιακά της Λεύκης απέναντι από τον Αη – Γιώργη, στο Μνημείο – Σταυρό του Μαρτυρίου που έστησε η Κοινότητά μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς του χωρίου.
  5. Δεξίωση των παρευρισκομένων στο χώρο του νεκροταφείου στη Λεύκη.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.