Χρονόμετρο

  Ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Ξουλόγη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Θ. Μπόνου (Με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Δημάρχου)

   

   

   

  Με ανακοίνωση της παράταξης Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου απαντάει ο υποψήφιος δήμαρχος Θ. Μπόνος στα όσα είπε στην συνέντευξη της Παρασκευή ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι  «Και μέσα στο ξεφάντωμα της Αποκριάς ζήσαμε στιγμές πολιτικού πολιτισμού, όπως βέβαια τον εννοεί ο ”παραπονιάρης” Δήμαρχος Παγγαίου. Και βουρκώσαμε από τα λόγια καρδιάς ενός Δημοτικού άρχοντα που με ύφος, σοβαρότητα και υπευθυνότητα κατέστησε σαφές σε όλους τους δημότες του δήμου Παγγαίου, ότι όλοι εμείς που ευεργετηθήκαμε είμαστε αχάριστοι και απέναντί του πολιτικά.

   

  Είναι ευεργέτης μας, γιατί έδινε το αμφιθέατρο Δημοκρατίας για πρόβες και παραστάσεις σε κάτι τρελαμένους τυπάκους, που προσπαθούσαν όλα αυτά τα χρόνια να παραγάγουν πολιτισμό, ΑΜΙΣΘΙ, προβάλλοντας τον Δήμο και ρίχνοντας και λίγο φως στην αφόρητη πολιτιστική ρηχότητα του καλόκαρδου Δημάρχου και των δημοτικών του συμβούλων. Ερώτημα αφελές: Εργαστήκατε ποτέ εθελοντικά και δίχως να πληρώνεστε αξιότιμε κ. Δήμαρχε; Υποθέτουμε πως όχι, γιατί θα κατανοούσατε τη δυσκολία του εθελοντισμού και από σεβασμό και μόνο θα σιωπούσατε.

   

  Είναι μέγας δωρητής, γιατί τα χρήματα των συνδημοτών τα χορηγούσε στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ενώ, ως επαναστάτης αντιμνημονιακός, θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας του Παγγαίου ή το τακτικό πλύσιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων ή τον φωτισμό των δημοσίων χώρων με ηλιακή ενέργεια ή τέλος με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Αυτές ήταν δεσμεύσεις κ. Δήμαρχε «των μεγάλων έργων» που είχατε αναλάβει και τις οποίες φυσικά και δεν υλοποιήσατε.

   

  Είναι πεφωτισμένος ηγέτης, διότι διέβλεψε τις ικανότητες του κ. Μπόνου και τον πρότεινε ως συνεργάτη του στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και αυτός, ο αχάριστος ευεργετηθείς Μπόνος, με την ΑΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ, τολμά τώρα να είναι αντίπαλός του και να διεκδικεί τον Δήμο. Δεν γίνεται όμως να κατηγορεί τον κ. Δήμαρχο όποιος επιλέγεται από αυτόν. Πρέπει να συμμετέχει ως ακούνητο και αμίλητο αγαλματάκι στα δημοτικά συμβούλια και να ψηφίζει θετικά. Αλήθεια κ. Δήμαρχε δεν θυμόμαστε πότε ψηφίσατε την κατασκευή εκθεσιακού και πολιτιστικού κέντρου στην Ελευθερούπολη με ανοιχτό θέατρο και χώρους συνεδρίων και εκθέσεων; Πότε και πώς προβάλατε τα Μοναστήρια και τους Βυζαντινούς ναούς του Δήμου με σκοπό τον θρησκευτικό τουρισμό; Όταν βγάζατε φωτογραφίες στα Διόδια της Μουσθένης, κάνοντας επαναστατική γυμναστική, προσπαθούσατε να αξιοποιήσετε τουριστικά την αλάνα της Ηρακλείτσας ή διαφημίζατε, υπό μορφήν happening, τη δημιουργία σύγχρονης λουτρόπολης στα Λουτρά Ελευθερών; Και πώς ακριβώς ονομάζεται ο Βοτανικός κήπος στο Ακροβούνι κ. Δήμαρχε ‘’των μεγάλων έργων’’ που είχατε δεσμευτεί να υλοποιήσετε; Κι αυτές ήταν δεσμεύσεις σας κ. Δήμαρχε τις οποίες και δεν υλοποιήσατε ακολουθώντας πειθήνια τις συστάσεις των συγκυβερνώντων εντολέων σας. Είναι πολύ αργά για δάκρυα και αναστεναγμούς κ. Δήμαρχε ότι οι άλλοι, οι κακοί, ευθύνονται για την ελλιπή χρηματοδότηση του Δήμου.

   

  Είναι κοινωνικά λαοπρόβλητος, γιατί το δικό του ΕΣΧΕΣ κι όχι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, το ανήρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου και απαιτεί από τους συνυποψηφίους Δημάρχους να κάνουν το ίδιο, λησμονώντας ηθελημένα να επισημάνει ότι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ καταθέτουν ,όσοι διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και όχι οι υποψήφιοι. Και μια και είναι κοντά στους δημότες και τα προβλήματά τους δεν αντέδρασε όταν αποδυνάμωσαν οι πολιτικοί εντολείς του το ΕΣΥ Ελευθερούπολης, όταν κατάργησαν την Εφορία και το ΙΚΑ Ελευθερούπολης, όταν αποδεχόταν παθητικά την απαγόρευση πόσης νερού με αρσενικό στην Νικήσιανη. Με την τακτική της ανάθεσης ευθυνών σε άλλους ψέκασε το Δασικό χωριό και τα Λουτρά των Ελευθερών και τα έκανε αόρατα για το Δήμο Παγγαίου και επειδή είναι και κοινωνικά ευαίσθητος δημιουργεί στρατιές ψηφοφόρων- εξαρτημένων με 2μηνες συμβάσεις , 5μηνες συμβάσεις, υποσχέσεις διαγραφής χρεών προς τον Δήμο δια στόματος των προβεβλημένων στελεχών του.

   

  Ωραία η προεκλογική περίοδος κ. Δήμαρχε, έχει τα ωραία της και τον πολιτικό πολιτισμό της. Μόνο που αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό εσείς πρώτος τον προσβάλατε. Κατορθώσατε αυτό, που λίγοι πιθανολογούσαν: σε περίοδο Αποκριάς, όπου όλοι βάζουν μάσκες, εσείς τη βγάλατε τη μάσκα σας».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.