Χρονόμετρο

  Μ. Παπαδόπουλος: «Η τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας έχει ανάγκη να μην καταργηθεί η περιφερειακή υπηρεσία τουρισμού»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Για άλλη μια φορά το κεντρικό κράτος «σκέφτεται» και «σχεδιάζει» βιαστικά και μυωπικά σε βάρος των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της ίδιας της εθνικής οικονομίας.

  Ενώ ο τουρισμός είναι σημαντικός αναπτυξιακός παράγοντας, τόσο για το Δήμο Καβάλας, όσο και για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δυστυχώς, σε πλήρη αντίθεση με αυτή την πραγματικότητα, το Υπουργείο Τουρισμού θέλει να καταργήσει την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Να κλείσει τα γραφεία της σε Καβάλα και Κομοτηνή και να μεταφέρει τις αρμοδιότητες τους στη Θεσσαλονίκη.

  Με αυτό τον τρόπο νέα έξοδα, ταλαιπωρία και κόστος χρόνου θα επιβαρύνουν τους επαγγελματίες και τους ανθρώπους του τουρισμού, επιστρέφουμε σε συγκέντρωση αντί για αποκέντρωση υπηρεσιών, ένα χρήσιμο εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης καταργείται.

  Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν ανάγκη από την ύπαρξη των κρατικών αποκεντρωμένων δομών υποστήριξης του τουρισμού, οι οποίες μάλιστα πρέπει να ενισχυθούν ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά τόσο στην ενδυνάμωση του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και στην προβολή της εθνικής τουριστικής πολιτικής στις γειτονικές χώρες, την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου.

  Εμείς σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε ο Δήμος Καβάλας να προωθήσει τη θέση του στην τουριστική αγορά με σχέδιο και αποτελεσματικότητα και να πετύχει σημαντική αύξηση στην προσέλευση τουριστών και επισκεπτών στην Καβάλα και τους Φιλίππους.

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.