Χρονόμετρο

  Aνεξάρτητος υποψήφιος δημάρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Άρθρο – Παρέμβαση στον δημόσιο προεκλογικό διάλογο για τις δημοτικές εκλογές του
  ανεξάρτητου υποψήφιου δημάρχου Καβάλας κ. Μάκη ΠαπαδόπουλουΑγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Όταν εγώ και οι συνεργάτες μου προκρίναμε για όνομα του συνδυασμού μας το “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” πιστεύω ότι εκφράσαμε με τον τρόπο αυτό τη βούληση κάθε Καβαλιώτη να αξιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής δημάρχου για τη δημιουργία ενός ενωτικού κινήματος δημοτών με στόχο την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας και των πολιτών της.

  Ο στόχος, που θέσαμε, είναι δύσκολος και καθόλου αβανταδόρικος για τη διεκδίκηση της δημαρχίας ειδικά μετά την απογοητευτική άσκηση της δημοτικής εξουσίας εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

  Η επίτευξη του στόχου αυτού  προϋποθέτει:

  (1) την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης όλων μας απέναντι στο ρόλο, που είναι σε θέση να διαδραματίσει ο Δήμος για τη βελτίωση της πόλης και της ποιότητας της ζωής των πολιτών της και

  (2) την ενεργοποίηση και την επιστράτευση των δυνατοτήτων του Δήμου για την ανάδειξη και προώθηση εκείνων των θεμάτων και διεκδικήσεων, που θα  συμβάλλουν δραστικά, άμεσα, βραχυπρόθεσμα και κυρίως μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στη βελτίωση της πόλης και της ζωής όλων μας.

  Αντλήσαμε κουράγιο και έμπνευση για την λήψη της απόφασής μας να διεκδικήσουμε το Δήμο από την απορία και την αγανάκτηση των Καβαλιωτών σχετικά με το πώς είναι δυνατόν σε έναν παράδεισο, όπως η πόλη μας, η ανεργία να αποτελεί το πρώτο και με μεγάλη διαφορά πρόβλημα, που βασανίζει όχι μόνον τους νέους αλλά και το σύνολο του ενεργού πληθυσμού της πόλης και τον οδηγεί, μαζί με τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος, στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά.  Μίας πόλης, μάλιστα, που μία στοιχειώδης αλλά και ουσιώδης αξιοποίηση και προώθηση της φυσικής της ομορφιάς και των ιστορικών της μνημείων (γνωστών σε παγκόσμιο επίπεδο) θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει ένα τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, που με τη σειρά του να προκαλέσει την εισροή εισοδήματος στην πόλη μας και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

  Είναι προφανές ότι, στον Αθηνοκεντρικό σχεδιασμό, στον οποίο υπάκουσε και υπακούει η απερχόμενη δημοτική αρχή, η πόλη της Καβάλας αποτελεί ένα σημείο οδικής διέλευσης (bypass) για άλλους προορισμούς και ότι, στο πλαίσιο του ίδιου Αθηνοκεντρικού σχεδιασμού, επιδιώκεται ο αποκλεισμός του ενδεχόμενου να μετατραπεί η πόλη μας σε πόλο προσέλευσης επισκεπτών και τουριστών, γεγονός που θα συνέβαλε δραστικά στην οικονομική ανάπτυξή της, στην εξάλειψη της ανεργίας και στην αύξηση του εισοδήματος και της ευημερίας των πολιτών της.

  Την προσπάθεια υποβάθμισης της πόλης μας και των προοπτικών της ως τουριστικό πόλο αποδεικνύουν τα παρακάτω γεγονότα:

  (1) το γεγονός ότι το χειρότερο από κάθε άποψη σημείο του οδικού άξονα της Εγνατίας οδού διέρχεται από την πόλη μας,

  (2) οι απαράδεκτες οδικές είσοδοι από την Εγνατία οδό στην πόλη μας,

  (3) η παντελής έλλειψη σχεδιασμού για τη θαλάσσια πρόσβαση στην πόλη μας (η πόλη μας απουσιάζει από κάθε σχεδιασμό, που αφορά στην ακτοπλοΐα)  και

  (4) Οι ελάχιστες έως ανύπαρκτες υποδομές για την υποδοχή επισκεπτών και τουριστών.

  Εξίσου σημαντικό και εξίσου παραμελημένο θέμα αποτελεί η με σύγχρονες μεθόδους και αντιλήψεις διαχείριση των πάσης φύσεως απορριμμάτων, όχι μόνο της πόλης της Καβάλας, αλλά και  της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

  Η ορθολογική αντιμετώπιση του θέματος αυτού θα μπορούσε να συμβάλει δραστικά στην οικονομική ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας και στη δημιουργία σημαντικών πόρων για την κατασκευή υποδομών, που θα οδηγούσαν σε δραστική αύξηση των θέσεων εργασίας.

  Με την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων θα επιτυγχάναμε:

  (1) καθαρή πόλη και καθαρό περιβάλλον και

  (2) νέες πηγές σταθερών εσόδων για το Δήμο:

  (i) από την πώληση των ανακυκλούμενων υλικών

  (ii) από την εισροή πόρων από φορείς που επιδοτούν την προστασία του περιβάλλοντος.

   

  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

  Για την προώθηση των δύο παραπάνω στόχων, δηλαδή της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και της επωφελούς για την ίδια και για τους πολίτες της διαχείρισης των πάσης φύσεως απορριμμάτων, με τελική επιδίωξη και αποκλειστικό προσανατολισμό και προοπτική τη βελτίωση του εισοδήματος, της απασχόλησης και της ποιότητας ζωής των Καβαλιωτών, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η με πρωτοστάτη το Δήμο συσπείρωση της κοινωνίας της Καβάλας και η ευθεία σύγκρουση με τα ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα, που υπαγορεύουν τις επιλογές του Αθηνοκεντρικού κράτους, και στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται η ευημερία της πόλης μας και των πολιτών της.

  Επιλέξαμε σαν συνδυασμός να καλέσουμε τους πολίτες σε συστράτευση για την πόλη μας, όχι για λόγους δημαγωγικούς ή για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά με τη βαθιά συναίσθηση πως έχουν ήδη παραβιασθεί σε βάρος μας τα ελάχιστα όρια των δικαιωμάτων μας και της ίδιας της επιβίωσής μας.

  Το όραμά μας έχουμε την άποψη πως είναι και όραμα όλων των πολιτών της Καβάλας, η υλοποίησή του, όμως, δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με την εκλογή του Δημάρχου, αλλά προϋποθέτει τη διαμόρφωση μίας κοινής αντίληψης για όλους μας: πως ήρθε η ώρα να πάρουμε τον έλεγχο του τόπου της ζωής μας στα χέρια μας.

  Είναι τελείως προφανές πως απέχουμε από το παιχνίδι των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για τη μοιρασιά των Δήμων της Ελληνικής Επικράτειας μεταξύ τους, σαν απόδειξη της δήθεν λαϊκής επιβράβευσης και αποδοχής της πολιτικής τους και σαν πρόσχημα να μας καθίσει η συγκυβέρνηση αυτή όσο γίνεται περισσότερο στο σβέρκο.   Κατά συνέπεια αρνούμαστε να εγκλωβιστούμε στα περιθώρια και στο ρόλο “ενός συνδυασμού που απλά συμμετέχει για την διεκδίκηση του Δήμου”.

   ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ “ΤΟΠΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ.

   

  Μάκης Παπαδόπουλος

  Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.