Χρονόμετρο

  Μάκης Παπαδόπουλος για Κωστή Σιμιτσή: Προεκλογικές απευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, η οποία έγινε τη Δευτέρα 14 Απριλίου,  ακριβώς 34 μέρες πριν τις εκλογές, με εισήγηση της δημοτικής αρχής εγκρίθηκαν έξι απευθείας αναθέσεις έργων, από τα οποία κανένα δεν είχε το χαρακτήρα του επείγοντος.

  Θεωρούμε τη μεθόδευση απόλυτα αντιδεοντολογική, καθαρά προεκλογική και ψηφοθηρική.  Στην ίδια συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να γίνει από το δήμο «πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου για τη σύνταξη προκήρυξης πρόσκλησης επενδυτή για το παλιό νοσοκομείο και εξουσιοδότησης στο δήμαρχο». Δηλαδή, να ετοιμαστεί διαγωνισμός για ένα κτήριο το οποίο, δυστυχώς, ο δήμος το «διαπραγματεύεται» με το υπουργείο Υγείας, όταν ο οποιοσδήποτε πιθανός επενδυτής το πρώτο, που θα εξετάσει, είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σχεδόν σίγουρα θα απέχει.

  Η διεκδίκηση του 100% του κάτω νοσοκομείου δεν έχει ανάγκη προεκλογικών εντυπώσεων, μέσω διαγωνισμών, που προετοιμάζονται κυριολεκτικά στο πόδι. Είχε ανάγκη εδώ και τέσσερα χρόνια από αποφασιστική  διεκδίκηση, με σχέδιο και στόχους.  Τώρα πλέον το τι θα γίνει με το κάτω νοσοκομείο θα το αποφασίσει η νέα δημοτική αρχή και όχι η απερχόμενη.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.