Χρονόμετρο

  ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΣΧΗ – Αποπεράτωση τον Οκτώβριο του 2015

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στα τέλη Οκτώβρη του 2015 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου της Μεγάλης Λέσχης, όπως τόνισαν χθες μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την πορεία των έργων προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θόδωρος Μουριάδης.

  Ο Κ. Σιμιτσής τόνισε ότι ο Καβαλιώτης έχει κάθε δικαίωμα να μαθαίνει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ από τα χρήματα που έρχονται και σημείωσε ότι η Μεγάλη Λέσχη, κτήριο χτισμένο στα τέλη του προπερασμένου αιώνα, το οποίο δείχνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων, έχει παραχωρηθεί για 25 χρόνια στον Δήμο Καβάλας από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυρίων Καβάλας και επανέλαβε ότι θα αξιοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στο ισόγειο θα στεγάζει εκθέσεις ζωγραφικής, χώρο εκμάθησης πληροφορικής, αλλά κι ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Μέσα στο κτήριο υπάρχουν και οι τοιχογραφίες, οι οποίες μας καθυστέρησαν στην εκπόνηση της μελέτης. Σήμερα (σ.σ. χθες), είναι μέσα οι συντηρητές, που τις αποκαθιστούν και όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα έχουμε ένα κόσμημα για όλα τα Βαλκάνια, τουριστικά επισκέψιμο. Φανταστείτε αν σε αυτό το κτήριο γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και άλλες εκδηλώσεις πόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύσουμε, περικλείοντας σε αυτό το περιβάλλον και την επιστημονική γνώση».

   

  «Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων»

   

  Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θόδωρος Μουριάδης, σημείωσε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά με τη θεμελίωση και ενίσχυση του κτηρίου, αλλά και στο κομμάτι των συντηρήσεων, ειδικά των τοιχογραφιών και υπογράμμισε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη του 2015. «Πάμε καλά, ίσως να ολοκληρωθεί ακόμη πιο γρήγορα από όσο τελικά περιμένουμε», δήλωσε στα τοπικά μέσα ο κ. Μουριάδης και συμπλήρωσε πως το κτήριο θα γίνει προσβάσιμο για τα Άτομα με Αναπηρίες, ενώ το πιο αξιόλογο εύρημα στη διάρκεια των εργασιών είναι οι τοιχογραφίες, οι οποίες είχαν ξεχαστεί με το πέρασμα των χρόνων.

  Συντηρήσεις γίνονται στα ξύλινα μέρη του εσωτερικού του κτηρίου, αλλά και στις πορσελάνινες

  Ο συντηρητής έργων τέχνης Διονύσης Καπιζιώνης υποσχέθηκε ότι το κτήριο θα παραδοθεί στην αρχική του μορφή, όπως και οι τοιχογραφίες που βρέθηκαν στο εσωτερικό της Μεγάλης Λέσχης.

  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.665.000 € και με την έκπτωση του εργολάβου, θα φτάσει στο 1.800.000 €.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

  Κόσμημα για ολόκληρα τα Βαλκάνια θα αποτελεί σύμφωνα με το δήμαρχο Κ. Σιμιτσή το ιστορικό κτίριο της Μεγάλης Λέσχης όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής του που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.