Χρονόμετρο

  Τα «γυρίζει» και ο Χρήστος Μέτιος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μπορεί ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος να μην φρόντισε να μάθει έγκαιρα το τι γίνεται στην Καβάλα, με αποτέλεσμα από νωρίς να χάσει πολύτιμους συνεργάτες και να «προσδεθεί» σε σχέσεις που αποδείχθηκαν αφερέγγυες και αναξιόπιστες, αλλά έστω και την τελευταία στιγμή, βλέποντας την κρίσιμη ώρα της κάλπης να πλησιάζει, προσπαθεί να γλυτώσει από τα βαρίδια. Έργο καθόλου εύκολο, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

   

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Μέτιος εμφανίζεται σφοδρά ενοχλημένος από την ασυνέπεια έργων και πράξεων της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα και επί της ουσίας την θεωρεί πολιτικά αφερέγγυα. Συγκεκριμένα της καταλογίζει δύο θέματα, στα οποία η συμπεριφορά της τον ξάφνιασε δυσάρεστα. Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ό,τι ενώ εκείνος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της κ Τσανάκα, για να μπει μπροστά για να βρεθεί λύση στο θέμα της πεσμένης γέφυρας, πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι η κ. Τσανάκα δεν ήταν πρόθυμη να συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση με την Εγνατία Οδό Α.Ε., γιατί το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να μεταθέσει την ευθύνη της γέφυρας από το Δήμο Καβάλας στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

   

  Το δεύτερο θέμα για το οποίο «έδωσαν τα χέρια» ήταν να συμπεριλάβει ο κ. Μέτιος στον συνδυασμό του,  τον γιό της κ. Τσανάκα, ως υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Και ενώ το θέμα θεωρούνταν λήξαν, η δήμαρχος Καβάλας άρχισε να βρίσκει συνεχώς αφορμές για να μην προχωρήσει η συμφωνία, με την ελπίδα ότι έτσι θα έχει στις εκλογές της Καβάλας μαζί της και όσους στηρίζουν τον συνδυασμό του κ. Τοψίδη. Με άλλα λόγια η κ. Τσανάκα όταν αντιλήφθηκε ότι η Καβάλα «ψηφίζει» Τοψίδη, χάλασε τη συμφωνία με τον κ. Μέτιο, για να εξασφαλίσει την ελπίδα της δικής της πολιτικής επιβίωσης.

   

  Μαθαίνω λοιπόν ότι κ. Μέτιος, ως ο μόνος που έχει επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ και ο μόνος που είναι ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη στην περιφέρεια, ετοιμάζεται να προχωρήσει σύντομα σε κίνηση που θα καθιστά σαφές ότι εξίσωση ΝΔ = ΤΣΑΝΑΚΑ δεν ισχύει και στις δημοτικές εκλογές στην Καβάλα, η ΝΔ θα εκφραστεί και από άλλους συνδυασμούς.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.