Χρονόμετρο

  Κρυμμένος πίσω από τις «κουρτίνες», προσπαθεί να χτυπήσει τον Θόδωρο Μαρκόπουλο!

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι πολιτικοί άνδρες, αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και βγαίνουν ανοιχτά και τις υπερασπίζονται. Αυτό είναι που δεν τολμάει να κάνει ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος αντί να έρθει στην Καβάλα και να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου και να πει γιατί έφτασε να αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Δεν το κάνει όμως, γιατί ξέρει ότι θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οπότε… καταφεύγει στο ασφαλές περιβάλλον, των ΜΜΕ που εξαρτώνται οικονομικά από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

  Έτσι, βλέπουμε κάτι ανόητα δημοσιεύματα, τόσο στα δύο τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καβάλας  που είναι εξαρτήματα του γραφείου του Περιφερειάρχη, όσο και της Ροδόπης.

  Δείτε που έφτασαν, να επικαλούνται άρθρα του νέου νόμου του Κλεισθένη, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μετά τις εκλογές, για να δώσουν την εντύπωση ότι ο κ. Μέτιος μπορεί να λάβει και άλλα μέτρα. Επειδή κατεβάζουν αμάσητο ότι τους δίνουν δημοσίευσαν το άρθρο,  Άρθρο 93 παρ.1 το οποίο αναφέρει «Τον περιφερειάρχη επικουρούν οι αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ορίζονται και ανακαλούνται με απόφασή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως…» αλλά και το άρθρο 93 παρ.6 που αναφέρει ότι «…Η ανάκληση του αντιπεριφερειάρχη πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του περιφερειάρχη».

  Και φτάνουν και στο συμπέρασμα ότι «Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι μάλλον ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έχει νομικά τη δυνατότητα να ανακαλέσει τον Αντιπεριφερειάρχη ενώ αντιθέτως, οι δηλώσεις των Μαρκόπουλου και Ζαγναφέρη κρίνονται, επίσης νομικά, ως αβάσιμες. Εν αναμονή λοιπόν του ΦΕΚ στο οποίο θα δημοσιευθεί η απόφαση ανάκλησης».

  Οι άσχετοι και οι τεμπέληδες δεν διάβασαν όμως και παρακάτω το νόμο, όπου αναφέρει ξεκάθαρα στο άρθρο 107 ότι «Έναρξη ισχύος Κεφαλαίου ΣΤ΄, Οι διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ΄ ισχύουν από την περιφερειακή περίοδο που αρχίζει, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος» δηλαδή μετά τις εκλογές του Μαΐου. Οι περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί απευθείας από τους πολίτες, υπόκεινται στο νομικό καθεστώς με το οποίο εκλέχθηκαν.

  Αλλά αν δεν ήταν αυτοί που είναι, θα ήταν συνεργάτες του κ. Μέτιου;


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.