Χρονόμετρο

  ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΑΚΤΩΔΕΙΣ ΒΡΟΧΕΣ: «Ναυαγεί» η παραγωγή στα Τενάγη των Φιλίππων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μόνο με προσευχές μπορούμε να σωθούμε, επισημαίνει ο Θέμης Καλπακίδης

   

  «Φωνή αγωνίας» υψώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας και δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, για την άσχημη εξέλιξη, που ίσως να έχουμε φέτος, στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων στα Τενάγη των Φιλίππων, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα μιλώντας στο «Χ» ο κ. Καλπακίδης επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλά νερά, στις Κρηνίδες και στα εξωχώραφα… Έχουνε καταστραφεί πάρα πολλά στρέμματα από τα νερά, περιοχές που έχουν ήδη φυτρωμένες παραγωγές στάρια, ελαιοκάμβες κ.λ.π. υπέστησαν ολοκληρωτική ζημιά και η κατάσταση σε γενικές γραμμές είναι τραγική» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, πρέπει με κάθε θυσία να αποκατασταθεί η ροή των υδάτων, αλλά αυτό δεν γίνεται από μόνο του, οπότε εκείνο που μπορεί να γίνει… είναι προσευχές»!!!

   

  Σε ερώτησή μας για το κατά πόσο έχουν κινητοποιηθεί οι τοπικές αρχές στην ανάγκη διάσωσης της φετινής παραγωγής των Τεναγών, επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει καμία κίνηση με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έχουν αφεθεί στις διαθέσεις του καιρού. Ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την κυβέρνηση υπάρχει κάποια κίνηση για να αλλάξει κάτι στα Τενάγη των Φιλίππων», επισήμανε ο κ. Καλπακίδης, εκφράζοντας όμως και επιφυλάξεις για κάποιες λύσεις που απεργάζονται, μέσω της προμελέτης για την αποστράγγιση των Τεναγών με σήραγγα προς την Θάλασσα!!!

   

   

  Αυτοψία από το Δήμο Καβάλας

   

  Ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρος Παπαδόπουλος, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (6/4) στα Τενάγη Φιλίππων, προκειμένου να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκάλεσαν στους παραγωγούς τις περιοχής, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

   

  Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης, με τη συμμετοχή βουλευτών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως σημειώνεται σε χθεσινή ανακοίνωση.

   

  ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Τα Τενάγη των Φιλίππων είναι (και πάλι) πλημμυρισμένα…

   

  Σε ανάρτηση του στο FB ο Μάκης Παπαδόπουλος επισημαίνει για το θέμα των Τεναγών ότι «Ειδικά αυτή τη στιγμή που η υγειονομική κρίση χτυπάει αλύπητα την εθνική και τοπική μας οικονομία, έρχονται και οι πλημμύρες να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στα αγροτικά προϊόντα και στο εισόδημα των αγροτών μας.

   

  Η Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην αποζημίωση των αγροτών και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης να αναλάβουν δράση για την οριστική επίλυση του προβλήματος, που το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο με σοβαρές απώλειες


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.