Χρονόμετρο

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – Παρουσίαση συνοδευόμενη με ευθείες βολές

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σίγουρος για την επικράτηση της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στις εκλογές του Μαΐου εμφανίστηκε από την Καβάλα ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γ. Παυλίδης – «Αντικαβαλιώτες» χαρακτήρισε του Αρχ. Γρανά και Αρ. Γιαννακίδη ο Θ. Μαρκόπουλος, που παρουσίασε τους 17 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους

   

  Στην παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης της «Περιφερειακής Αναγέννησης», ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου, αλλά και των 17 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για την Π.Ε. Καβάλας, πραγματοποίησαν από κοινού χθες το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Παυλίδης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

   

  Βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές ο Παυλίδης

  Απόλυτα βέβαιος για τη νίκη του συνδυασμού του στις επικείμενες εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», Γιώργος Παυλίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας αυτός θα είναι νικηφόρος για την παράταξη, που θα φέρει μια αλλαγή σελίδας για τον τόπο. Η επιλογή της Καβάλας για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των συνεντεύξεων δεν είναι τυχαία, αφού η Π.Ε. Καβάλας θα πρέπει να έχει τον ρόλο που της αξίζει. Άλλωστε, και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία, τα ποσοστά στην Καβάλα ήταν συντριπτικά υπέρ μας».

  Ο Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου και έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, για να επέλθει πραγματική αλλαγή πορείας στην Π.Α.Μ.-Θ.

  Μίλησε για συνεχιζόμενη κατρακύλα του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στην Περιφέρειά μας, αποδίδοντας μεγάλες ευθύνες στη σημερινή διοίκηση στα θέματα της ανεργίας, μια και η Π.Α.Μ.Θ. καταλαμβάνει θλιβερή πρωτιά πανελληνίως, αλλά και στη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, μια και πάρα πολλές οικογένειες βρίσκονται στα όρια της ανέχειας.

   

  «Απερχόμενη τυπικά και ουσιαστικά η διοίκηση Γιαννακίδη»

  Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» χαρακτήρισε ασυνεπή τη διοίκηση Γιαννακίδη και την κατηγόρησε για άνιση μεταχείριση των περιοχών στο εσωτερικό της Περιφέρειας. Υπογράμμισε ότι δεν είχε στρατηγικό στόχο, με αποτέλεσμα να παρασύρει σε διαρκή κατήφορο την Π. Α.Μ..-Θ., αποκαλώντας τυπικά και ουσιαστικά απερχόμενο τον Άρη Γιαννακίδη.

  Από τα βέλη του κ. Παυλίδη δεν ξέφυγαν οι χειρισμοί της νυν διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ. για το Ε.Σ.Π.Α., το οποίο όπως δήλωσε, απορροφήθηκε σε πολύ μικρότερα ποσοστά από τις δυνατότητες και της ανάγκες της περιοχής, μόλις στο 62% και ότι από τα 600 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να διατεθούν στην πραγματική οικονομία της Περιφέρειας, χρήματα που θα μπορούσαν να δώσουν ρευστότητα στην αγορά και προστιθέμενη αξία σε επενδύσεις, τα 250 εκατομμύρια από το πρόγραμμα έμειναν στα συρτάρια, επιφέροντας αύξηση στην ανεργία.

  «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα, να δώσουμε λύσεις, γιατί μπορούμε. Έχουμε σχέδιο, όρεξη για δουλειά και όραμα. Έχουμε ετοιμάσει ένα διακριτό πρόγραμμα ανάπτυξης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ξεχωριστό, που θα ταιριάζει στην ταυτότητα της περιοχής μας. Τίποτε δε θα πάει χαμένο. Δεν πρόκειται να σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ και δε θα κάνουμε υπερβολές», με τον Γ. Παυλίδη να κάνει λόγο για ιεράρχηση έργων, χωρίς στρεβλώσεις του παρελθόντος και με ανάπτυξη ισόρροπη σε όλες τις περιοχές της Π.Α.Μ.Θ.

   

  «Αντικαβαλιώτες» Γρανάς και Γιαννακίδης

  Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος πέρασε κι αυτός κατευθείαν στην επίθεση κατά της διοίκησης της αντιπεριφέρειας, αφού όπως τόνισε δεν παρήγαγε έργο για την Καβάλα και υπογράμμισε με έμφαση ότι ότι Άρης Γιαννακίδης και Αρχέλαος Γρανάς λειτούργησαν ως «αντικαβαλιώτες».

  Σημείωσε, επίσης, πως το κτήριο της πρώην νομαρχίας διακατέχεται από διαχειριστική μετριότητα, με την ησυχία που επικρατεί να μοιάζει με μια κατάσταση, όπως στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

  «Η διοίκηση κρίνεται από τα αποτελέσματα. Αυτά σήμερα δεν υπάρχουν. Κάποιοι νομίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι μόνο για να πηγαίνει στις παρελάσεις. Δε συζητήσαμε ποτέ μέχρι τώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πώς θα διαχειριστούμε το Ε.Σ.Π.Α., παρά μόνο αρκούμαστε σε κλειστές συσκέψεις, για τις οποίες δεν καλούμαστε κιόλας, όπως γίνεται στην περίπτωση του αρσενικού με το νερό στον δήμο Παγγαίου. Αμφιβάλλω αν είναι πραγματικά τα νούμερα, που φέρνουν την Περιφέρειά μας στην ένατη θέση επί συνόλου δεκατριών στην απορρόφηση κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α.», είπε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, που έκανε κριτική και για επιμέρους θέματα, όπως η καταπολέμηση των κουνουπιών, οι πρωτοβουλίες για τον πρωτογενή τομέα και τη γεωργία, τον τουρισμό, για τον οποίο, όπως δήλωσε, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, ενώ χαρακτήρισε επιλήσμονες των ρόλων τους, τους αντιπεριφερειάρχες για το γεγονός ότι δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία για το θέμα επέκτασης του ωραρίου στους αρχαιολογικούς χώρους της Π.Α.Μ.Θ. Τόνισε, επίσης, πως είναι μόνιμη επωδός ότι η αντιπεριφέρεια δε λαμβάνει πρωτοβουλίες για επίλυση των διαφορών των αγροτών με τον Ε.Λ.Γ.Α., αλλά και ότι δεν υπήρξαν αναχώματα, ώστε να μη γεμίσει με διόδια η Εγνατία Οδός, όπου αυτή διέρχεται από τα εδάφη της Καβάλας.

  Ο Θ. Μαρκόπουλος ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών της Π.Α.Μ.Θ. και ειδικότερα των Καβαλιωτών, ώστε να επέλθει η αλλαγή προς το καλύτερο σε όλη την περιοχή.

  Το «παρών» στην παρουσίαση των 17 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Καβάλας, που απέκτησε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, έδωσαν οι βουλευτές Νίκος Παναγιωτόπουλος και Ντίνος Κλειτσιώτης, η υποψήφια δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ενώ μια σύντομη τοποθέτηση έκανε και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την «Περιφερειακή Αναγέννηση», στις εκλογές του 2010, Ανδρέας Μπαλίκας.

  Οι Γ. Παυλίδης και Θ. Μαρκόπουλος τόνισαν στο «Χ» ότι το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο, καθώς απομένουν ορισμένες εκπλήξεις, που πρόκειται να ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου.

   

  Τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων

   

  Κώστας Αντωνιάδης, Δικηγόρος, τ. Πρόεδρος Νομ. Συμβ, Πολιτευτής

  Χρήστος Γάκης, Δικηγόρος

  Άννα Ζήκου, Επιχειρηματίας, τ. Νομ. Σύμβ.

  Γιάννης Θεοδώρου, Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. Ε.Α.-Προπονητής TAE KWON DO

  Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Δικηγόρος

  Νίκος Καϊκισίζ, τ. Πολ. Μηχανικός

  Παναγιώτης Κοσμίδης, Εκπαιδευτικός-Διευθυντής ΙΕΚ

  Κατερίνα Λεπίδα-Μπακέα, Δικηγόρος

  Θεόδωρος Μανιταράς, Γεωπόνος, Γ.Γ.Α. Θάσου

  Τάσος Μεταξάς, ηλεκτρολόγος, Μέλος Δ.Σ. Επιμ. Καβάλας, Γεν. Αρχ. ΑΟΚ

  Κωνσταντίνος Παπαμερής, Γεωργός, Πρόεδρος Α.Σ. Δήμου Παγγαίου

  Βάσω Παπουτσή-Μήττα, Καθηγήτρια ξένων γλωσσών, τ. Υποψ. Πρ. Δ.Ν.Α.

  Σωτήρης Πολάτογλου, Λογιστής-Φοροτεχνικός

  Μαρία Σαραντόγλου, Οικονομολόγος MSc

  Στυλιανός Στεργιόπουλος, Έμπορος

  Σταύρος Τσολάκης, Δημ. Υπάλληλος (Π.Υ.)

  Νίκος Χοτζούδης, Ηλεκτρολόγος Ενεργειακών Αυτοματισμών

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.