Χρονόμετρο

  Ρ. Μακρή: «Προ των πυλών μια κοινωνική εξέγερση»

  Δημοσιεύτηκε στις

   Απογοητευτικά στοιχεία για την κατάσταση στην Π.Ε. Καβάλας πήρε στα χέρια της η βουλευτής Κοζάνης των ΑΝ.ΕΛ. από το Επιμελητήριο – Στο 33% η ανεργία, χρεωμένες οι επιχειρήσεις – Δεσμεύτηκε για ερώτηση σε Σταϊκούρα για το 12%

  Για μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής εξέγερσης από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική έκανε λόγο από την Καβάλα, όπου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Ανάπτυξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  Η Ρ. Μακρή βρέθηκε στο συλλαλητήριο κατά της όδευσης του αγωγού Τ.Α.Ρ. στις Κρηνίδες το πρωί της Κυριακής, ενώ μια μέρα μετά συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, αλλά και με το Επιμελητήριο Καβάλας.

  Τα στοιχεία που της επιδόθηκαν περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση στην Περιφερειακή ενότητα Καβάλας, την οποία η ίδια χαρακτήρισε «τραγική», εξαιτίας της ανεργίας που καλπάζει με ποσοστά άνω του 33%, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε η κ. Μακρή από το Επιμελητήριο με πηγή τον τοπικό Ο.Α.Ε.Δ.), τονίζοντας ότι για μια περιοχή με τόσο μεγάλο μορφολογικό πλούτο και τέτοια γεωστρατηγική θέση, είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας, αφού θα έπρεπε να έχουν αξιοποιηθεί οι πολλαπλές δυνατότητες της Καβάλας.

  Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν κρύφτηκε και υπογράμμισε πως η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας θα φέρει κοινωνική έκρηξη, ενώ μίλησε για επονείδιστο χρέος, που δεν μπορεί να αποπληρωθεί.

  «Είναι κοντά η κοινωνική εξέγερση με την αύξηση της ανεργίας και την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών. Το χρέος είναι επονείδιστο και επαχθές και δεν μπορεί να πληρωθεί. Να φύγουν (σ.σ. εννοώντας την κυβέρνηση Σαμαρά) από την χώρα, πριν την καταστρέψουν πλήρως».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.