Χρονόμετρο

  Μάκης Παπαδόπουλος: ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Όχι αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς – λύση τώρα για την ELFE-ΒΦΛ!

   

  Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα τις εξελίξεις σχετικά με την ELFE-ΒΦΛ Καβάλας και τη δημιουργία LNG στον κόλπο της Καβάλας, πρέπει να γίνει το ξεκίνημα για να αποκτήσει ο τόπος μας δραστήρια «εξωτερική» πολιτική. Η δημοτική μας κίνηση ήδη από την Τετάρτη 28/05/2014 με ανακοίνωσή της είχε θέσει τέσσερα SOS ζητήματα για κινητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας (ELFE-ΒΦΛ, Δυτικές Ακτές και ΤΑΙΠΕΔ, αγωγός ΤΑΡ και LNG).

  Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε τα εξής:

  1.            Είναι ανάγκη επιτέλους να βρεθεί με κυβερνητική παρέμβαση λύση για την ELFE-ΒΦΛ. Δεν μπορεί η μοναδική Ελληνική Βιομηχανία που παράγει άριστα λιπάσματα εδώ και μισό αιώνα, να αντιμετωπίζεται σαν παιχνίδι μεγάλων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.

  2.            Δε δεχόμαστε κανέναν ενεργειακό σχεδιασμό για την περιοχή μας χωρίς τη δική μας σύμφωνη γνώμη. Δε δεχόμαστε κανένα LNG μέσα στο σκοτάδι χωρίς καμία ενημέρωση από τη ΔΕΠΑ και την κυβέρνηση. Θέτουμε ως προτεραιότητα την αξιοποίηση της τεράστιας υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου, η οποία έχει δημιουργηθεί μετά την άντληση από την ΚΑΒΑΛΑ OIL του φυσικού αερίου που υπήρχε στο υπόγειο κοίτασμα.

  3.            Ζητάμε την άμεση θετική αντιμετώπιση της πρότασης των τοπικών φορέων για νέα χάραξη του αγωγού ΤΑΡ. Να σταματήσει η κατασκευάστρια εταιρία να κωλυσιεργεί με την κάλυψη του Υπουργείου.

  Ταυτόχρονα ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε ότι ο τόπος μας πρέπει να πάψει να έχει το ρόλο του τερματοφύλακα απέναντι στον κεντρικό σχεδιασμό. Πρέπει να πάψουν άλλοι να σχεδιάζουν για εμάς, να θέλουν να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

  Προτείνουμε το σημερινό διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την πρωτοβουλία και να καλέσει άμεσα, μια ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών παραγωγικών, κοινωνικών, πολιτικών και πνευματικών φορέων, που να ορίσει τη διαδικασία με την οποία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξουμε:

  α) σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ για ένα τοπικό σχέδιο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

  β) σε ένα ΜΟΝΙΜΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ όλων των τοπικών φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική προώθηση των στόχων που θέτουμε και διεκδικούμε ενωμένοι ως τοπική κοινωνία.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.