Χρονόμετρο

  Μάκης Παπαδόπουλος: Πλαίσιο δράσης στο νέο δημοτικό συμβούλιο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση – «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ»

   

  Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης – «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», Μάκης Παπαδόπουλος οριοθετεί τον τρόπο δράσης του στο νέο δημοτικό συμβούλιο επισημαίνοντας ότι ««Ο Τόπος της Ζωής» μας, όπως προεκλογικά διακήρυξε, έτσι και μετεκλογικά, συνεχίζει να δηλώνει ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος και ότι η αντιπολίτευση πρέπει κι αυτή να αναλάβει ευθύνες».

   

  Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

   

  Η συνεργασία είναι μονόδρομος

  Η νέα διοίκηση να δώσει χώρο ευθύνης και δράσης στην αντιπολίτευση

   

  Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν τις ευθύνες του Δήμου μας η νέα Δήμαρχος, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τα νέα Τοπικά Συμβούλια.

   

  Η κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο τόπος μας απαιτεί από τo δήμο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια συλλογική προσπάθεια όλων των τοπικών φορέων και των πολιτών, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δημότες.

   

  Ουσιαστική προϋπόθεση για να γίνει αυτό πράξη είναι να λειτουργήσει ενωτικά τόσο η νέα Δήμαρχος, όσο και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου. Να λειτουργήσουν ενωτικά πάνω σε συγκεκριμένους κοινούς στόχους, να συνεργαστούν ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα σε θέματα όπως:

  –      Στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στην  πόλη και στην ύπαιθρο.

  –      Στην διεκδίκηση και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και σε άλλα επείγοντα θέματα της τοπικής ανάπτυξης, όπως ο αγωγός ΤΑΠ και το LNG.

  –      Στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

  –      Στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της αγροτικής και αλιευτικής παραγωγής και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

   

  Η νέα δημοτική διοίκηση έχει την μεγάλη ευκαιρία να αναλάβει  πρωτοβουλία για να ανοίξει το δρόμο της συνεργασίας, μέσα από την επιλογή των νέων επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικήσεων των επιχειρήσεων και νομικών προσώπων του Δήμου (ΔΕΥΑΚ, Δημοφέλεια, Κοινωνική Αλληλεγγύη, ΔΗΠΕΘΕ, Ωδείο).

  Οφείλει, ξεπερνώντας το μοντέλο μιας διοίκησης που τα «ξέρει όλα», να συζητά και να συμβουλεύεται την αντιπολίτευση. Οφείλει να παραχωρήσει χώρο ευθύνης και δράσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να παράγει έργο και να κρίνεται για αυτό.

   

  Ταυτόχρονα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν και θέλουν να συνεργαστούν μέσα από τις επιλογές προσώπων  για την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής και όλα τα άλλα συμβούλια και επιτροπές.

   

  «Ο Τόπος της Ζωής» μας, όπως προεκλογικά διακήρυξε, έτσι και μετεκλογικά, συνεχίζει να δηλώνει ότι η συνεργασία είναι μονόδρομος και ότι η αντιπολίτευση πρέπει κι αυτή να αναλάβει ευθύνες.

   

  Στην πρώτη μας θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Τοπικά Συμβούλια είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των δημοτών για αποτελεσματική δουλειά προς όφελος του Δήμου και της κοινωνίας.

   

  Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!

   

  Μάκης Παπαδόπουλος

  Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

  Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

  «Ο Τόπος της Ζωής μας»

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.