Χρονόμετρο
Xristos Gakis

  ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αναλαμβάνω την ευθύνη να σταματήσω την παρακμή και την εγκατάλειψη στον Δήμο μας

  Δημοσιεύτηκε στις

  20 Παρεμβάσεις που αλλάζουν τον Δήμο μας!

   

  1. Ψηφιακός «έξυπνος» Δήμος με πλήρη αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
  2. Κέντρο εξυπηρέτησης του Δημότη με ανοικτή γραμμή επικοινωνίας Δήμου – δημοτών ολόκληρη την ημέρα, με άμεση διασύνδεση με τις δημοτικές υπηρεσίες, με συνεχή ενημέρωση των δημοτών για την πορεία των αιτημάτων – αναφορών τους.
  3. Ενιαίο και ισχυρό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας, υγείας και πολιτικής προστασίας για όλους. Οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου συνεργάζονται στενά με τις κρατικές, ιδιωτικές και εθελοντικές δομές και οργανώσεις. Κανείς μόνος! Η στέγη, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι δικαιώματα κάθε πολίτη!
  4. Η καθημερινότητα είναι ποιότητα ζωής!Εξασφαλίζουμεστην πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό και οικισμό,δρόμους χωρίς λακκούβες, καθαριότητα, καθαρό νερό, φως και ηλεκτρικό ρεύμα, αποχετεύσεις, καλοσυντηρημένα σχολεία, ασφαλείς αυλές και παιδικές χαρές, συγκοινωνίες, όμορφους και νοικοκυρεμένους δημόσιους χώρους, χώρους πρασίνου!
  5. «Ζωντανός» και δημιουργικός Δήμος 365 μέρες τον χρόνο, με ετήσιο ημερολόγιο πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Με στήριξη των θεσμών που ήδη υπάρχουν, με νέα δρώμενα και εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε Καβάλα και Νέα Καρβάλη, με τα «Φιλίππεια», μια φιλόδοξη αγροτουριστική έκθεση-γιορτή. Με ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Με πολιτισμό και αθλητισμό για όλους, σε στενή συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα αθλητικά σωματεία.
  6. Υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και αγοράςμε μελέτη και συγκρότηση ολοκληρωμένης τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Με δημιουργία κόμβου καινοτομίας – θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων. Με τεχνικές υποδομές υποστήριξης του Τουρισμού και όλων των παραγωγών μας, αλιέων, γεωργών, μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων (όπως ανάπτυξη Λασπόλουτρων, θέσεις θέας, περιπατητικές διαδρομές, αγροτικούς δρόμους, κτηνοτροφικό πάρκο). Με προβολή του τόπου μας και των τοπικών προϊόντων.
  7. Ανάδειξη του πολυσήμαντου ρόλου της ανακήρυξης των Φιλίππων σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCOγια τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την τοπική ανάπτυξη. Δημιουργούμε σύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού στην Καβάλα.
  8. Η Νεολαίαστην πρώτη γραμμή! Δημιουργούμε συνθήκες παραμονής και επιστροφής των νέων στον τόπο μας. Ιδρύουμε και εξοπλίζουμε ένα ολοκληρωμένο κέντρο νεότητας. Εργαζόμαστε για να αναδειχθεί η Καβάλα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» στο πλαίσιο του ανάλογου Ευρωπαϊκού θεσμού.
  9. Νέες γνώσεις για όλους με σεμινάρια, εργαστήρια, δράσεις επιμόρφωσης και κατάρτισης, για κάθε ηλικία. Συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, και ιδιαίτερα με τις σχολές του ΤΕΙ – Διεθνούς Πανεπιστημίου της πόλης μας.
  10. Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνύπαρξη – συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς με διαχείριση – μέριμνα για τα αδέσποτασε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις και με κτηνιατρική υποστήριξη. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο καταφύγιο ζώων.
  11. Ενεργειακή εξοικονόμηση για όλα τα δημόσια κτήρια με χρήση της σύγχρονής τεχνολογίας. Προώθηση«ενεργειακών κοινοτήτων» και φωτοβολταϊκών πάρκων. Έλευση του φυσικού αερίου στον τόπο μας. Δημιουργούμε «Πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης» στους Φιλίππους.
  12. Ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού με τη δημιουργία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φιλίππων, τον εκσυγχρονισμό του ΓΠΣ Καβάλας, την ένταξη εκτάσεων της Λεύκης και άλλων περιοχών. Δημιουργία Τράπεζας Γης.
  13. Συνολικός σχεδιασμός επανάχρησης δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων και χώρωνστην πόλη και στην ύπαιθρο, όπως το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, το Κάτω Νοσοκομείο, το Παλιό Πρωτοδικείο, οι Καπναποθήκες,το Εσκί Καπού, παλιά σχολεία και κτήρια στα χωριά και άλλα.
  14. Αναπλάσειςστο ιστορικό κέντρο της Καβάλας, στη συνοικία της Παναγίας, στις γειτονιές, στους δημόσιους χώρους όλων των οικισμών, στις εισόδους της πόλης. Πρώτη προτεραιότητα η κεντρική πλατεία της Καβάλας.

   Νέα γενική κυκλοφοριακή μελέτη για την Καβάλα. Στόχος μας, 1.000 νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο και στις γειτονιές, με νέα πάρκινγκ και ρυθμίσεις. Ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού Καβάλας, δημιουργία Περιμετρικής στο Παληό


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.