Χρονόμετρο

  Μακάριος Λαζαρίδης: «Να εκδίδονται ηλεκτρονικά οι οικοδομικές άδειες όλων των κατηγοριών»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την ανάγκη ηλεκτρονικής έκδοσης από τα πολεοδομικά γραφεία των Δήμων οικοδομικών αδειών κατηγορίας 1 και 2για ειδικά κτίρια, όπως βιοτεχνίες και ξενοδοχεία, πέραν της κατηγορίας 3 που ισχύει σήμερα, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

   

  Συγκεκριμένα, ο κ. Λαζαρίδης κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα «Αίτημα για ηλεκτρονική έκδοση και των κατηγοριών δόμησης 1 και 2, καθώς και των γνωμοδοτήσεων των Επιτροπών και Υπηρεσιών που μεσολαβούν στη διαδικασία έκδοσης αδειών».

   

  Επικαλούμενος σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει ότι αποτέλεσμα της αδυναμίας ηλεκτρονικής διαχείρισης για την έκδοση των εν λόγω αδειών αποτελεί η συσσώρευση αιτημάτων στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία, με προφανείς τις επιπτώσεις τόσο στην οικονομική δραστηριότητα όσο και την ταλαιπωρία των πολιτών.

   

  Στο πλαίσιο αυτό, ρωτά, μεταξύ άλλων, τους αρμόδιους υπουργούς αν προτίθενται να προβούν σε περαιτέρω ψηφιοποίηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών, να συμπεριλάβουν τις άδειες όλων των κατηγοριών και να προβούν ή να μεσολαβήσουν προς την κατεύθυνση του ηλεκτρονικού μετασχηματισμού των γνωμοδοτήσεων των Επιτροπών και Υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνονται στη διαδικασία.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.